ZAŠTO JE SMIJENJEN MIRZA HULUSIĆ?: Bivši direktor Zavoda za izgradnju KS i njegova supruga tvrde da je Vlada KS pod utjecajem "vlasnika tornjeva"

Vlada Kantona Sarajevo smijenila je Mirzu Hulusića s funkcije direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Rješenje o njegovoj smjeni potpisao je aktuelni premijer KS Edin Forto.

  • Mini market

  • 04. Maj 2021  05. Maj 2021

  • 5

Nakon vijesti o njegovoj smjeni, na Facebooku se oglasio i sam Hulusić.

On je naveo da su tvrdnje o njegovoj smjeni istinite.

- Istina je da me je Vlada KS razriješila dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Kao razlog su naveli između ostalog da nisam htio poštovati zakone i smjernice vlade bez ikakvog validnog obrazloženja koje zakone i koje smjernice. Molim prijatelje da razumiju da i ja znam onoliko koliko piše na ovom papiru - dakle ništa, napisao je Hulusić.

Poručuje da nije htio trgovati imovinom Sarajeva za račun politike.

- Da prijateljima i javnosti dam kratko obrazlozenje - smatrao sam neukusnim trgovati jedinim resursom koji Sarajevo ima a koji smo krvlju platili - prostor (imovinu i grunt) za račun politike i sitnih prizemnih politikantskih interesa i velikih oblakodera i tornjeva. Tu se razlikujem sa politikama i nikad na tome nećemo biti isti, naveo je on.

Hulusić je rekao da nije član nijedne političke stranke.

- Sa politikama i političkim strankama sam razriješio već godinama u natrag, formalno (i napismeno) svakako već dugo nisam član niti jedne stranke, ali vi koji ostajete da se politikama bavite imate odgovornost kada upravljate resursom koji su ljudi životima branili - prostorom - da pazite šta potpisujete i u koje bescjenje prodajete taj resurs, zaključio je on.

Dragi moji, Istina je da me je Vlada KS razriješila dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Kao...

Posted by Mirza Hulusić on Tuesday, 4 May 2021

Ubrzo nakon statusa Mirze Hulusića, oglasila se aktivistica Nejra Latić Hulusić, inače supruga Mirze Hulusića. Njen status bio je daleko direktniji. 

Prenosimo ga u integralnoj verziji:

U petak je rukama svih ministara Trojke, vlade poštenja i promjena u KS-u, po zakonu o "NiPotizmu" smijenjen Mirza Hulusić (ovaj što sam se kod njega uhljebila, inače muž zadnjih 17 godina) sa mjesta direktora Zavoda za izgradnju.

Danas je dobio i rješenje o smjeni na dva papira, a uslijedila je nakon pristisaka što sa SBB tornja, što ove U-19 SDA (raji se prodaje pod imenom "Narod i pravda"), a egekuciju je uglavnom vršila susramljena fauna marindvorske kanalizacije.

Ružno je što sad valja sad objašnjavati narodu da je prekršio jedino zakon genetske predispozicije da vodi Zavod do kraja mandata i odupro se zakonu jačega kad su mu zavrtane ruke da prodaje našu zemlju u bescjenje.

Lijepo je što se konačno rješavamo i ovog tereta u životu i lijepo je što smo izbili SDA-ovim metiljima i posljednji "argument" o našoj uhljebljenosti, odanosti i sklonosti bilo kojoj partiji ovdje.

U petak je rukama svih ministara Trojke, vlade poštenja i promjena u KS-u, po zakonu o "NiPotizmu" smijenjen Mirza...

Posted by Nejra Latić Hulusić on Tuesday, 4 May 2021

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...