IGRAČI PSG-a TEŠKO OPTUŽUJU SUDIJU: "On nas je psovao, da mi ovo kažemo, dobili bismo četiri utakmice suspenzije"

Francuski prvak PSG nije uspio da se plasira u finale Lige prvaka.

  • Sport

  • 05. Maj 2021  05. Maj 2021

  • 0

Nakon što su u prvom meču poraženi na svom terenu od Manchester Cityja sa 2:1, sinoć su "Sveci" izgubili i revanš polufinala, a ovog puta je bilo 2:0 za "Građane".

Dosta posla u ovom meču je imao nizozemski sudija Bjorn Kuipers. Nervoznim igračima PSG-a je podijelio četiri žuta i jedan crveni karton, a fudbaleri francuskog prvaka tvrde da ih je Kuipers i psovao.

Po završetku utakmice, Marco Verratti i Ander Herrera su saopštili da su sudiju jasno čuli da psuje.

"Sudija je rekao Leandru Paredesu da od*ebe. Da mi to kažemo, dobili bismo tri ili četiri utakmice suspenzije", rekao je Herrera.

Italijanski veznjak Marco Verratti tvrdi da je njemu sudija psovao u lice.

"Sudija mi je dva puta rekao da se je*em. Mi bismo za ovakve riječi dobili 10 utakmica suspenzije", tvrdi Verratti.

Nezadovoljan je suđenjem, ali tvrdi da, bez obzira na sve, on nije kriv što se PSG nije plasirao u finale.

"Davao je olako kartone i zbog toga smo postali nervozni. Nije njegova krivica. Manchester City je zaslužio plasman u finale. Odličan su tim", rekao je Verratti.

Tim Pepa Guardiole do pobjede je stigao sa dva pogotka Riyada Mahreza, a sada čekaju ime protivnika u finalu.

U drugom polufinalu večeras se na Stamford Bridgeu u Londonu sastaju Chelsea i Real Madrid. Rezultat iz prvog meča ovih timova je 1:1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...