Politika
OBRATITE PAŽNJU NA LIJEVU RUKU: Milorad Dodik razotkriven do kraja, napravio je veliku grešku...
Prije 21 min0
Tekst prenosimo sa stranice Gastro.24sata.hr.
Gastro
05. Maj 2021 05. Maj 2021
0
Pitali smo nutricionisticu što se događa s krumpirom kada se ponovno zagrijava?
"Podgrijavanje pire krumpira nije jednostavno u smislu da ga samo gurneš u mikrovalnu pećnicu i to je to - posao gotov. Poput ostalih škrobnih jela koja se rade s mliječnim proizvodima, pire krumpir može postati suh i ljepljiv ako se podgrijava prebrzo i na prevelikoj temperaturi.
Stoga, za najbolje rezultate preskoči mikrovalnu pećnicu. Velika vrućina izvlači vlagu iz pire krumpira i krajnji rezultat neće biti dobar. Sljedećeg ga puta pokušaj podgrijati u pećnici".
Najbolji način za zagrijavanje pire krumpira:
Kada je u pitanju općenito zagrijavanje namirnica, "The Kitchn" prenosi kako teorija koja prevladava glasi da ih zagrijavati treba na isti način na koji su i kuhane. No, to ne vrijedi u slučaju pire krumpira. Pokušaš li ga zagrijati na vatri na kojoj se i radio sve što ćeš dobiti jest zapečeni krumpir. Umjesto toga, upotrijebi pećnicu i polagano ga zagrij kako bi dobila sjajan rezultat.
Postupak:
Premjesti krumpir u posudu za pečenje: ravnomjerno zagrijavanje krumpira omogućuje brže zagrijavanje uz manje sušenja.
Dodaj vrhnje i maslac: Više vlage i masti dva su tajna sastojka za podgrijavanje ostataka pire krumpira. Stoga, dodaj u krumpir jednu žlicu maslaca i 100 grama vrhnja.
Pokrij ga i polako zagrij: Pokrij posudu za pečenje staklenim poklopcem i stavi ju u pećnicu na 180 stupnjeva na 20 do 30 minuta.
Za kraj, važno je napomenuti i često pitanju činjenicu da li je pire krumpir sigurno podgrijavati ili ne? Savjet i odgovor na to pitanje potražili smo kod nutricionistice Sandre Marić Bulat koja nam je rekla da podgrijani krumpir nije kancerogen niti toksičan. No, njegovim podgrijavanjem dolazi do rekristalizacije škrobnih zrnaca, zbog čega ona postaju teže probavljiva i time može stvarati osjećaj težine u želucu kod ljudi s osjetljivim želucem.
Politika
OBRATITE PAŽNJU NA LIJEVU RUKU: Milorad Dodik razotkriven do kraja, napravio je veliku grešku...
Prije 21 min0
Hronika
CURE DETALJI DRAME U NJEMAČKOJ: Muškarcu porijekom iz BiH prijeti doživotni zatvor, priznao je sve...
Prije 40 min0
Evropa
ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE IZ RUSIJE: Ogromna eksplozija plinovoda, požar se širi...
Prije 50 min0
Svijet
NETANYAHU ISKORISTIO PRILIKU: Evo šta se događa u Gazi i kome to najviše odgovara...
Prije 1h0
Gastro
OVAJ KOLAČ JE NACIONALNI PONOS KANADE: Bez pečenja gotov u 20 minuta
Prije 23h0
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
16. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
Gastro
DOBAR IZBOR ZA VEČERU: Napravite kljukušu, a evo kako se priprema krompir i kada se dodaje brašno
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.