Društvo
RUGLO BREZE KONAČNO RIJEŠENO: Sanirana deponija, na njenom mjestu zasađena buduća šuma (FOTO)
Prije 12 min0
Tekst prenosimo sa stranice Gastro.24sata.hr.
Gastro
05. Maj 2021 05. Maj 2021
0
Pitali smo nutricionisticu što se događa s krumpirom kada se ponovno zagrijava?
"Podgrijavanje pire krumpira nije jednostavno u smislu da ga samo gurneš u mikrovalnu pećnicu i to je to - posao gotov. Poput ostalih škrobnih jela koja se rade s mliječnim proizvodima, pire krumpir može postati suh i ljepljiv ako se podgrijava prebrzo i na prevelikoj temperaturi.
Stoga, za najbolje rezultate preskoči mikrovalnu pećnicu. Velika vrućina izvlači vlagu iz pire krumpira i krajnji rezultat neće biti dobar. Sljedećeg ga puta pokušaj podgrijati u pećnici".
Najbolji način za zagrijavanje pire krumpira:
Kada je u pitanju općenito zagrijavanje namirnica, "The Kitchn" prenosi kako teorija koja prevladava glasi da ih zagrijavati treba na isti način na koji su i kuhane. No, to ne vrijedi u slučaju pire krumpira. Pokušaš li ga zagrijati na vatri na kojoj se i radio sve što ćeš dobiti jest zapečeni krumpir. Umjesto toga, upotrijebi pećnicu i polagano ga zagrij kako bi dobila sjajan rezultat.
Postupak:
Premjesti krumpir u posudu za pečenje: ravnomjerno zagrijavanje krumpira omogućuje brže zagrijavanje uz manje sušenja.
Dodaj vrhnje i maslac: Više vlage i masti dva su tajna sastojka za podgrijavanje ostataka pire krumpira. Stoga, dodaj u krumpir jednu žlicu maslaca i 100 grama vrhnja.
Pokrij ga i polako zagrij: Pokrij posudu za pečenje staklenim poklopcem i stavi ju u pećnicu na 180 stupnjeva na 20 do 30 minuta.
Za kraj, važno je napomenuti i često pitanju činjenicu da li je pire krumpir sigurno podgrijavati ili ne? Savjet i odgovor na to pitanje potražili smo kod nutricionistice Sandre Marić Bulat koja nam je rekla da podgrijani krumpir nije kancerogen niti toksičan. No, njegovim podgrijavanjem dolazi do rekristalizacije škrobnih zrnaca, zbog čega ona postaju teže probavljiva i time može stvarati osjećaj težine u želucu kod ljudi s osjetljivim želucem.
Društvo
RUGLO BREZE KONAČNO RIJEŠENO: Sanirana deponija, na njenom mjestu zasađena buduća šuma (FOTO)
Prije 12 min0
Šareni svijet
LJUBAV PREMA OTVORENOJ CESTI: Mlada Trebinjka Ana (23) prva je žena vozač šlepera u Bosni i Hercegovini
Prije 19 min0
Vijesti
AMIR IBROVIĆ ZA "SB" O DRAMI IZ FEDERALNOG PARLAMENTA: "Opozicija više nije nikakav faktor u Komisiji za imenovanja, a HDZ-ov cilj je jasan"
Prije 23 min0
Politika
"SB" INTERVJU / ĆAMIL DURAKOVIĆ, POTPREDSJEDNIK RS-a: Postoji li "pakleni plan" za Srebrenicu?
Prije 24 min0
Gastro
RECEPT KOJI JE ZALUDIO DRUŠTVENE MREŽE: U tren oka spremite "harmonika pitu"
21. Apr. 20240
Gastro
STARINSKI KOLAČ BEZ BRAŠNA: Štangle od oraha po receptu iz 1956.
22. Apr. 20240
Gastro
MALO ULJA, MALO SOLI: Svi su poludjeli za sladoledom po receptu Dua Lipe, jeste li ga već probali?
21. Apr. 20240
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Za ručak napravite pileća prsa prema njemačkoj recepturi i iznenadite ukućane (VIDEO)
22. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.