POVRATAK "OTPISANIH": Bregović ponovo na čelu BK Željezničar!

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu primio delegaciju Bokserskog kluba Željezničar, koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora Goran Bregović.

  • Vijesti

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 2

Članovi delegacije informirali su federalnog premijera o aktivnostima ovog, jedinog bokserskog kluba iz Federacije BiH koji se priprema za učešće u Regionalnoj bokserskoj ligi, kao i o načinima funkcionisanja ove lige, koja počinje krajem maja ove godine.

Premijer Novalić pozdravio je organizovanje jednog ovakvog sportskog takmičenja, koje promovira boks, ali i povezuje region. Učesnicima je poželio ostvarivanje izuzetnih rezultata te izrazio uvjerenje da će biti prepoznat značaj održavanja ovakvog događaja i podržana njegova realizacija. 

- Vjerujem da ćete na najbolji način predstaviti našu zemlju na ovom takmičenju te, uz dobre rezultate, pokazati vrhunske vještine i kvalitet naših sportista - poručio je premijer Novalić.

Regionalnu boksersku ligu čini osam klubova iz šest zemalja, a učestvovat će po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije te po jedan iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Našu zemlju na ovom sportskom takmičenju predstavljat će bokserski klubovi Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo.

Današnjem sastanku prisustvovao je i predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek.

"Slobodna Bosna" doznaje da bi se Bregović danas trebao sastati i s režiserom Danisom Tanovićem, koji snima novi film u okviru projekta "Sarajevo grad filma za globalne ekrane". Radnja filma pod naslovom  "Deset u pola" smještena je u Sarajevo i prati dvojicu ćevabdžija koji se sukobljavaju oko kvaliteta ćevapa. Bregović bi za taj film trebao pisati muziku.

(SL. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...