MOŽDA NISU IMALI: "BH-Gas" platio samo dio fakture "Energoinvestu"

Vijesti.ba objavile su ranije danas kako je "BH-Gas" po naredbi Vlade FBiH izvršio uplatu po fakturi "Energoinvesta" za isporučeni prirodni gas i PDV. Ovu informaciju za RSE je potvrdio i direktor ove kompanije Jasmin Salkić.

  • Ekonomija

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 0

Ipak, uvidom u fakturu došlo se do novog zapleta te je utvrđeno da "BH-Gas" nije platio potpuni iznos.

Naime, iz Vlade FBIH potvrdili su u saopćenju za javnost da je “BH-Gas" obavijestio Vladu Federacije BiH da je postupio po današnjem Vladinom nalogu i uplatio fakturu privrednom društvu "Energoinvest" za isporučeni prirodni gas i PDV.

"Ova obavijest uslijedila je nakon što je Vlada FBiH jednoglasnim zaključkom naložila 'BH-Gasu' da danas izvrši uplatu po fakturi 'Energoinvesta' za isporučeni gas i PDV, a da 'Energoinvest' izvrši uplatu 'Gazpromu' i Upravi za indirektno oporezivanje BiH", navode iz Vlade FBiH i dodaju: "Nakon izvršenog uvida u uplatu, 'Energoinvest' je obavijestio resorno ministarstvo da je 'BH-Gas' samo djelimično izvršio obavezu, odnosno da nije uplatio kompletan iznos iz fakture."

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić poručio je građanima da neće doći do prekida u snabdijevanju prirodnim gasom te da će neizmirene obaveze biti na vrijeme plaćene.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...