PREDSTAVLJAJU PRIJETNJE NACIONALNOJ SIGURNOSTI: Joe Biden za još godinu dana produžio sankcije...

Sankcije obuhvataju niz restrikcija koje je Washington uvodio između 2004. i 2012. godine.

  • Svijet

  • 07. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden produžio je jednostrane sankcije protiv Sirije za još jednu godinu, navodi se u objavi Bijele kuće.

Sankcije obuhvataju niz restrikcija koje je Washington uvodio između 2004. i 2012. godine.

Te sankcije posebno uključuju zamrzavanje sredstava određenih osoba i pravnih lica u SAD-u, kao i zabranu izvoza određenih kategorija robe i usluga iz SAD-a u Siriju, prenosi Tanjug pozivajući se na Tass.

Prekid vatre i dostava pomoći

U objavi Bijele kuće stoji da je Biden produženje sankcija obrazložio time da “aktivnosti i politika sirijskog režima, među kojima su pogledi na upotrebu hemijskog oružja i podrška terorističkim organizacijama”, predstavljaju izuzetnu prijetnju za nacionalnu sigurnost, vanjsku politiku i ekonomiju SAD-a.

“SAD poziva Assadov režim i one koji ga podržavaju, da zaustave nasilni rat protiv vlastitog naroda, proglase prekid vatre u cijeloj zemlji, omoguće dostavu humanitarne pomoći i pregovaraju o političkom rješenju u Siriji u skladu s Rezolucijom 2254 Vijeća sigurnosti UN-a”, navodi se u dokumentu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...