RADNICI "ENERGOINVESTA" PORUČUJU: "Pijuni žele pokopati ovu firmu, ovdje nema srednjeg puta – ILI ONI ILI MI" (FOTO)

Danas su iz Sindikata "Energoinvesta" poslali saopštenje u kojem, kako piše N1, navode da “radnici 'Energoinvesta' razumiju grčevitu i bespoštednu borbu interesnih skupina utjelotvorenih u pijunima 'BH-Gasa', koji žele pokopati 'Energoinvest'”.

  • Ekonomija

  • 07. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 0

Almir Salihović, predsjednik Sindikata "Energoinvesta", kaže da su se radnici ove firme danas okupili kako bi iskazali podršku Upravi da odbrani status "Energoinvesta" na koji su, kako ističe, ruke stavili stranački tajkuni i poslušnici.

- Nećemo dozvoliti da se priča o "BH-Gasu" prelama preko radnika i preko 320 porodica čija je egzistencija dovedena u pitanje. Opšte poznata stavar je da je "BH-Gas" prekršio uredbe, odnosno zaključke Vlade i samim tim doveo u tešku situaciju "Energoinvest" i njegove radnike, kao i građane Federacije BiH, samim tim i zbog cijene troška sredstava namijenjenih za gas gdje je monopolističkim nastupom doveo u takvu poziciju građane - kaže Salihović.

Ova priča je, tvrdi, daleko otišla u političke konotacije.

- U tom smislu, mi smo skrenuli pažnju određenim strukturama i jasno im dali do znanja da nama na put neće stati nijedna stranka niti bilo ko, pa makar koristili i najnepopularnije zakonom dozvoljena sredstava za odbranu naše kompanije. U tom pravcu dajemo jasnu sliku – ovdje nema srednjeg puta, ili oni, ili mi - naglašava je Salihović.

Danas su iz Sindikata "Energoinvesta" poslali saopštenje u kojem, kako piše N1, navode da “radnici 'Energoinvesta' razumiju grčevitu i bespoštednu borbu interesnih skupina utjelotvorenih u pijunima 'BHGasa' koji žele pokopati 'Energoinvest'”.

- Radnici "Energoinvesta" spremni su reagovati, ne samo prema Vladi FBiH, koja nam je nadohvat ruke, već i na sivu eminenciju stranačkih interesnih skupina, koja je kreirala “pravno uokvirenu priprednu mafiju” da radi prljave poslove u njihovo ime, makar uništili "Energoinvest" i okrili građane FBiH - navode iz Sindikata "Energoinvesta" i dodaju:

- Poražavajuća činjenica je da ni Vlada FBiH ne želi riješiti ovo pitanje, makar ne ispoštovala svoje zaključke u punom obliku i omjeru.

Cijelo saopštenje Sindikata "Energoinvesta" pročitajte u nastavku:

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...