PRATITE UŽIVO: Dijelovi velike kineske rakete trebalo bi noćas da uđu u Zemljinu atmosferu (VIDEO)

Iz ministarstva vanjskih poslova Kine ranije su saopćili da će većina ostataka rakete sagorjeti pri ulasku u atmosferu i vjerovatno neće prouzrokovati štetu.

  • HiTec

  • 08. Maj 2021  08. Maj 2021

  • 1

Prema predviđanjima američkog Istraživačkog centra za orbitalni ulazak i ostatke, dijelovi velike kineske rakete lansirane prošle sedmice trebalo bi noćas da uđu u Zemljinu atmosferu.

Iz ministarstva vanjskih poslova Kine ranije su saopćili da će većina ostataka rakete sagorjeti pri ulasku u atmosferu i vjerovatno neće prouzrokovati štetu.

Noćas, oko 00:30 sati po našem vremenu, proći će kroz Zemljinu atmosferu, a ovdje možete pratiti njeno kretanje.

Očekuje se da dijelovi rakete uđu u atmosferu nedaleko od novozelandskog Sjevernog ostrva, međutim, s obzirom na raštrkanost dijelova, ulazak je nemoguće precizno predvidjet, piše Klix.

Kineska raketa Long March 5B uspješno je 30. aprila lansirana kako bi isporučila prvi modul težak 22 tone za buduću svemirsku stanicu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...