"SB" NA LICU MJESTA: Veliki odaziv građana na masovnu imunizaciju u Sarajevu, pogledajte šta se jutros događa ispred dvorane Zetra (FOTO)

U dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra), po nalogu ministra zdravstva Harisa Vranića, danas se nastavlja proces vakcinacije građana Kantona Sarajevo.

  • Vijesti

  • 10. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 0

Osigurano je dodatnih 5.000 doza vakcina, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS uputit će pozive građanima za vakcinaciju, i to: starijima od 75 godina, hemodijaliziranim i transplantiranim pacijentima, a zatim i odraslim pacijentima sa Down sindromom, hroničnim pacijentima i osobama koje boluju od rijetkih bolesti.

“Podsjećamo, u prvom krugu vakcinacije Kantonu Sarajevo je bilo na raspolaganju 12.800 doza vakcina. U Zetri je vakcinisano dnevno između 1.500 i 1.700 osoba, pri čemu su građani bili izuzetno zadovoljni organizacijom”, saopćili su. Danas će biti potpisan i sporazum između Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, JU Doma zdravlja KS i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine za primjenu vakcina doniranih od Republike Turske, na osnovu kojeg će Kanton Sarajevo provoditi imunizaciju uposlenih u ovom ministarstvu te u sigurnosnim agencijama Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...