TEGELTIJA U ULOZI POLIHISTORA: "Velika istorijska greška SDA je forsiranje animoziteta Bošnjaka prema Srbima"

Svakog dana savjetnik Milorada Dodika Milan Tegeltija na Twitteru "odvali" poneki tvit pa zaintrigira šaroliki svijet na ovoj društvenoj mreži.

  • Mini market

  • 10. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 9

Tako se danas upustio u teoretiziranje o historijskim vezama između Bošnjaka i Srba, njihovim kulturološkim identitetima, iako, po svemu sudeći, nikada nijednu knjigu o tome nije pročitao. Razbacuje se Tegeltija pojmovima za koje je evidentno da im i ne zna značenje, izvlači sumanute "zaključke" iz historijskih procesa koji mu nisu poznati i izriče tvrdnje s nevjerovatnim stepenom neodgovornosti prema zdravom razumu, a kamoli funkciji. 

"Velika istorijska greška SDA je forsiranje animoziteta Bošnjaka prema Srbima, umjesto traženja rješenja bošnjačkog nacionalnog pitanja u okviru zajedničke države sa SVIM Srbima. Bošnjaci su realno danas, nacionalno, ni na nebu ni na zemlji baš zbog forsiranja tog animoziteta.

Etnička, jezička, kulturološka i uopšte slavenska veza Bošnjaka sa Srbima ne može se izbrisati. Ona daje bogatstvo diverziteta i time dodatni kvalitet svima te kroz orijentalizam Srbe povezuje s islamskim svijetom (23 posto stanovništva zemlje), dok Bošnjake štiti od islamofobije", napisao je Tegeltija na Twitteru, neopterećen učenjem, znanjem i spoznajom. 

 

 

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...