TURKOVIĆ RAZGOVARALA S CAMERONOM: Dotakli su se Zapadnog Balkana, ali i napretka BiH

Ministrica Turković upoznala je sagovornika s izazovima i aktivnostima koje naša zemlja poduzima na euroatlantskom putu.

  • Vijesti

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 5

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković razgovarala je telefonski s Davidom Cameronom, bivšim premijerom Ujedinjenog Kraljevstva i bivšim liderom Konzervativne stranke.

Ovaj utjecajni političar je kopredsjedavajući organizacije “Council on State Fragility”. Turković i Cameron su razmijenili stavove o stabilizaciji prilika u regiji Zapadnog Balkana, borbi protiv posljedica pandemije koronavirusa te o napretku Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji.

Cameron je posljednjih godina izuzetno aktivan na polju međunarodnog razvoja te se s tim u vezi razgovaralo o mogućnosti angažmana institucija u kojima djeluje i u našoj regiji.

Ministrica Turković upoznala je sagovornika s izazovima i aktivnostima koje naša zemlja poduzima na euroatlantskom putu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...