RUSKI MEDIJI OTKRILI JEZIVE INFORMACIJE O NAPADAČU IZ KAZANJA: Sebe proglasio bogom i krenuo u krvavi pohod na djecu u školi (VIDEO)

"Danas ću pobiti velik broj biološkog otpada i ubiti se", napisao je 17-godišnji Ilnaz Galjaviev na svom Twitter profilu i krenuo u monstruozni pohod - ubiti učenike svoje bivše škole broj 175 u ulici Džudata Fajzi u Kazanju, glavnom gradu ruske autonomne pokrajine Tatarstan.

  • Svijet

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

Suludi napadač sebe je proglasio bogom koji je došao "na svijet u obliku čovjeka", a objavio je i fotografiju prije svog krvavog pira s crnom maskom na kojoj crvenim slovima piše "Bog".

Njegovo hapšenje potvrdila je glasnogovornica kazanjske policije Irina Volk.

Priveden je i napadačev otac Rinat. Mediji navode kako je rekao da njegov sin nije vjerski fanatik, da je bio miran i povučen dječak i da ne shvata kako se sve ovo moglo dogoditi, piše TASS.

Iako su mediji javljali o dva napadača, to je demantirano. Naime, jedno vrijeme se za tog drugog napadača tvrdilo da se zabarikadirao u jedan razred s nekoliko đaka koje je držao kao taoce, a potom da je ili ubijen u napadu policije ili da se sam ubio. Prvo je radistanica Govori Moskva, pozivajući se na izvore iz ruskoga Ministarstva odbrane, odbacila priču o drugom napadaču, a potom je to negirala glasnogovornica tatarstanske policije Lilja Galimova.

Bilo je 9.24 sati u utorak, 11. maja. Suludi i očito pomračenog uma Ilnaz Galjaviev upao je u osnovnu školu broj 175 u Kazanju te već s ulaza otvorio vatru po učenicima koji su u tom trenutku bezbrižno, ne sluteći nikakvo zlo, žurili u svoje učionice. Napadač je u svom stravičnom pohodu, kako javlja moskovski "Komersant" pozivajući se na službene policijske izvore, ubio sedmero učenika osmog razreda, četiri dječaka i tri curice, te učiteljicu prvog razreda. Neki mediji spominju da su među poginulima i čistačica te jedan zaštitar, dok je u pucnjavi ranjeno i povrijeđeno najmanje 15 đaka. U trenutku napada, kako javlja ruska agencija TASS, u školi je bilo 714 đaka i oko 70 radnika, od kojih 52 profesora.

"Bila sam u razredu. Najprije sam čula eksploziju, a zatim pucnjeve", rekla je za agenciju TASS jedna od učiteljica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...