NOVALIĆ U POSJETI ŽEPČU: "Vlada FBiH ubrizgala značajna sredstva u privredu, prva četiri mjeseca 2021. bila su među najboljima..."

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izjavio je danas u Žepču da je cilj njegove posjete vidjeti šta se dešava i izvan Sarajeva sa sredstvima koje Vlada FBiH ubrizgava u privredu.

  • Ekonomija

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

Istaknuo je da je Vlada FBiH u 2020. Zeničko-dobojskom kantonu uplatila 60,2 miliona KM grantova te da je slično planirano i za ovu godinu.

”Ta sredstva su namijenjena za zdravstvo, privredu, infrastrukturu i Vlada FBiH je u tom smislu pojačala svoje prisustvo na nivou kantona i općina”, rekao je Novalić tokom posjete farmi za uzgoj junadi "Trans expert" d.o.o. Žepče.

Dodao je da su privrede Žepča i Tešnja također i veliki korisnici sredstava Vlade FBiH iz dva “korona-zakona”.

”U četiri mjeseca 2021. bila su među najboljima iako smo daleko od rješavanja pandemijske krize”, potcrtao je Novalić.

Pojasnio je da je taj trend vidljiv i po rastu prihoda Vlade FBiH, koje nastoje maksimalno vratiti i podržavati privredu.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić naveo je da je u 2020. Vlada FBiH investirala u poljoprivredu više od 40 miliona KM, od čega i oko 700.000 KM na gazdinstvu u Žepču koje su danas posjetili.

Najavio je da će i u ovoj godini u poljoprivredu biti uloženo oko 12 miliona KM kako bi bh. poljoprivrednici bili konkurentniji uvoznoj robi.

Premijer ZDK Mirnes Bašić kazao je da je Žepče već niz godina općina koja je među prioritetima kad su u pitanju investicije iz svih resora Vlade ZDK.

Načelnik općine Žepče Mato Zovko zahvalio je Vladi FBiH na poticajima za lokalne poljoprivrednike te je dodao da će i Općina nastaviti podržavati poljoprivredu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...