UVIJEK PROBLEMI OKO NJIH: Zato, izbjegnite četiri najčešće greške u pripremi palačinki

Smjesu ne smiješ previše miješati ili miksati.

  • Gastro

  • 11. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 0

Bez obzira na to voliš li crepes ili američke palačinke, ili pak možda neobične dutch baby iz pećnice, neka su pravila univerzalna, prenosi "Gastro.24sata.hr":

Univerzalne su i neke greške koje možeš napraviti tijekom pripreme.

Pročitaj tekst i, sljedeći put kad se upustiš u pripremu ovog slatkog klasika, obrati pažnju na sitnice.

Previše miješanja

Vjerujemo da imaš potrebu razbiti baš svaku grudicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj si ne smiješ dati oduška. Smjesu ne smiješ previše miješati ili miksati jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinke u konačnici biti gumenaste.

Premalo strpljenja

Tijesto za palačinke, osobito ono za crepes i dutch baby verzije, trebalo bi kratko odstajati. Kako bi tvoje palačinke bile savršene, smjesu pokrij i pusti da stoji do pola sata.

Nedovoljno zagrijana tava

Ako vaša tavica nije zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom si tavu eventualno premazao/la. Predlažemo da testiraš temperaturu premijernom, malom palačinkicom.

Prečesto okretanje palačinki

Suzdrži se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Pažljivost je osobito bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle ispuhati i izgubiti pahuljastu teksturu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...