TEŠKO JESTE, ALI MORA DALJE: Balaševićeva udovica otkrila na čemu je radila nakon smrti voljenog supruga

"Srce mi često zakuca u ritmu one lopte na crepu šupe i, koliko god ova rečenica bila i lament nad onim čega više nema i koga više nema, ostaje saznanje kako je nekim čardašima naprosto suđeno da postanu uspavanke."

  • Estrada

  • 14. Maj 2021  14. Maj 2021

  • 0

Olivera Balašević, nakon smrti svog supruga, legendarnog kantautora Đorđa Balaševića, povukla se na neko vrijeme iz javnosti, ali i s društvenih mreža. To je vrijeme iskoristila za svoje misli, tugu, a zatim je sve to usmjerila na posao.

Na svom Instagram profilu sada je otkrila i šta je posljednjih sedmica u tišini stvarala. U videu, u kojem radosno priča i pleše, uz svoje stihove najavila je promociju svoje knjige "Planeta Dvorište", koja će se 1. juna održati na Ljetnoj pozornici "Palić" u Subotici.

"Srce mi često zakuca u ritmu one lopte na crepu šupe i, koliko god ova rečenica bila i lament nad onim čega više nema i koga više nema, ostaje saznanje kako je nekim čardašima naprosto suđeno da postanu uspavanke. A onda nekoliko decenija kasnije i serenada pod jednim prozorom ovenčanim sa tri lale...", napisala je pored objave riječi koje je u videu i izgovorila, prenosi Tportal.hr.

Inače, Olivera je dva mjeseca nakon smrti svog supruga odlučila donirati 3,6 miliona srpskih dinara, što je oko 240 hiljada kuna, Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, a primopredaja je bila, ujedno, i njezino prvo pojavljivanje u javnosti. Razlog zašto je odabrala upravo tu akademiju objasnila je u objavi u kojoj je napisala: 

"U danima koji su neoprostivo teški za moju decu i mene, kao roditelj sam bar malo mirna, jer od troje dece, dvoje dece je odškolovala Akademija umetnosti u Novom Sadu!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...