DIO JAVNOSTI NEGODUJE: Na godišnjicu Balaševićeve smrti porodica donijela šokantnu odluku

Đoleta se sjeća i veliki broj kolega i drugih javnih ličnosti, ali upadljivo je ćutanje njegovih najbližih.

  • Estrada

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 4

Za čitav region koji se na današnji dan prošle godine slomljenog srca opraštao od čuvenog kantautora Đorđa Balaševića, danas je prilika da se sjećamo ovog neponovljivog umjetnika. Danas se navršava prva godina od njegove smrti s kojom se mnogi još uvijek teško mire. Međutim, u skladu sa odlukom njegove porodice nema zvaničnog obilježavanja na groblju, niti bilo kakvih govora ili okupljanja u njihovoj organizaciji.

Do sada se ovim povodom oglasio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je u dirljivoj poruci odao počast slavnom pjesniku i pjevaču. Đoleta se sjeća i veliki broj kolega i drugih javnih ličnosti, ali upadljivo je ćutanje njegovih najbližih. Međutim, nije iznenađujuće. Kako je njegova ćerka Jelena Beba Balašević otkrila još krajem prošlog mjeseca, nije planirano da se posebno obilježava današnji dan.

“Obilježavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog svijeta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog “nedostatka poštovanja” nego upravo suprotno. Tog nekog sjećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pjesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima”, navela je Jelena i dodatno pojasnila ovakav stav.

“I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obilježio svoje sjećanje na tog nekog. Od svih prelijepih i predragocjenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obilježavati baš taj dan. Pa sigurno možemo da izaberemo neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Vječitog Klinca koji nas je tolike godine radovao… Ako želimo da pokažemo svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voljeli Nekog, logičnije je da to bude dan kad je on stigao na ovaj svijet… A ne otišao sa njega”, objasnila je Đoletova nasljednica.

Dio javnosti poštuje i razumije ovakvu odluku porodice Balašević, dok drugi vide samo još jednu crticu na spisku razloga zbog kojih kritikuju Đoletovu suprugu Oliveru Balašević. Njoj je, da podsjetimo, ranije zamjerano što se u javnosti kretala u koloritnim izdanjima dok je još trajao period žalosti, a zatim i što je dodala djevojačko prezime na korici svoje knjige “Planeta Dvorište”. Olivera, međutim, na optužbe nikada nije odgovarala niti se čini da je zainteresovana za to šta drugi misle o načinu na kojem pati za svojim suprugom. Ako pogledate “Instagram” profil Olivere Balašević nećete pronaći baš nijednu fotografiju na kojoj je sa voljenim suprugom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...