INVESTICIJA VRIJEDNA 34 MILIONA MARAKA: Federacija BiH obnavlja naftne terminale, sve mora biti gotovo do...

Riječ je o otvorenom postupku, a kriterij za dodjelu ugovora je ekonomski najpovoljnija ponuda.

  • Ekonomija

  • 15. Maj 2021  15. Maj 2021

  • 1

Preduzeće "Operator – Terminali Fedacije" (OTF) raspisalo je velike tendere za obnovu i ponovno puštanje u pogon naftnih terminala u Blažuju kraj Sarajeva i Bihaću. Ukupna procijenjena vrijednost ugovora je čak 34,1 milion KM, piše "BiznisInfo".  

Riječ je o terminalima koji su godinama van funkcije i u devastiranom stanju.

Prvi tender odnosi se na izvođenje radova na potpunoj rekonstrukciji terminala tečnih naftnih goriva Blažuj, rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta Upravne zgrade OTF-a i sanaciji pristupnog industrijskog željezničkog kolosijeka.

Riječ je o otvorenom postupku, a kriterij za dodjelu ugovora je ekonomski najpovoljnija ponuda. Rok za prijem ponuda je 22. juni 2021., a one će isti dan biti i otvorene. Ovaj tender podijeljen je u tri dijela, odnosno LOT-a.

LOT 1 se odnosi na “Izvođenje radova na potpunoj rekonstrukciji terminala tečnih naftnih goriva Blažuj”, u skladu s projektnom dokumentacijom. To podrazumijeva nabavku, isporuku, ugradnju i funkcionalno povezivanje opreme, nabavku materijala, izvođenje radova sanacije, rekonstrukcije i izgradnje, probni rad i puštanje u pogon.

Procijenjena vrijednost ovog ugovora je 17,1 milion KM bez PDV-a, odnosno ukupno oko 20 miliona maraka. Rok izvršenja je od 18 do 24 mjeseca.

LOT 2 podrazumijeva “Izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta upravne zgrade OTF-a”, u skladu sa projektnom dokumentacijom, što podrazumijeva nabavku, isporuku, ugradnju i funkcionalno povezivanje opreme, nabavku materijala, izvođenje radova sanacije, rekonstrukcije i dogradnje, probni rad i puštanje u pogon.

Vrijednost ovog ugovora procijenjena je na dva miliona KM, odnosno 2,34 miliona sa PDV-om. Rok za izvršenje ugovora je 120 do 180 dana.

Predmet LOT 3 je “Rekonstrukcija kolosijeka od početka skretnice br. 1  (km0+421,39) kolosijek 1, kolosijek 2, kolosijek 3“, u skladu sa projektnom dokumentacijom, što podrazumijeva nabavka i ugradnju materijala, izradu željezničkog gornjeg stroja, pružne prijelaze i mostove.

Vrijednost ugovora procjenjuje se na 400 hiljada KM ili 468 hiljada KM sa PDV-om. Rok za izvršenje je 150 do 240 dana.

Osim toga, OTF je rapisao poseban tender za rekonstrukciju terminala tečnih naftnih goriva Bihać. To podrazumijeva nabavku, isporuku, ugradnju, ispitivanje i funkcionalno povezivanje opreme, nabavku i isporuku materijala, izvođenje radova sanacije, rekonstrukcije i izgradnje, probni rad i puštanje u pogon itd.

Vrijednost bez PDV-a je 9,7 miliona KM, odnosno 11,3 milion KM s ovim porezom. Rok za dostavu ponuda je po ovom trenderu je 21. juna 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...