Mini market
SVAKA MU JE ZA ZATVORA: Govor mržnje posebne amebe (VIDEO)
Prije 4h0
Tekst prenosimo s Gastro.24sata.hr.
Gastro
17. Maj 2021 17. Maj 2021
1
Ako imaš veliki paket domaćih jagoda, dio obavezno iskoristi za pripremu jednostavnog sezonskog crumblea. Riječ je o brzinskoj kombinaciji jagoda sa šećerom i posipa sa zobenim pahuljicama i smeđim šećerom.
Ova slastica zadovoljava sve kriterije koje imamo tijekom radnog tjedna: priprema je kratka, vrijeme pečenja također nije predugo, a ne mora se ni hladiti. Uz to, veliku većinu namirnica vjerojatno već imaš kod kuće.
Ako ti nešto i fali, možeš po to skoknuti u minijaturni kvartovski dućan.
Količina je i više nego dovoljna za peteročlanu obitelj. Ako dodaš i kuglicu sladoleda od vanilije, ili lagano tučeno slatko vrhnje, bit će još sretniji. U slast.
Sastojci za nadjev od jagoda:
700 g jagoda
50 g šećera
1 pakiranje vanilin šećera
3 žlice kukuruznog škroba
Sastojci za posip:
130 g glatkog brašna
70 g zobenih pahuljica
120 g bijelog šećera
120 g smeđeg šećera
1/2 žličice cimeta
120 g otopljenog maslaca
Prstohvat soli
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Duboku posudu za pečenje premaži maslacem.
Jagode operi, nareži na četvrtine pa ih pomiješaj sa šećerom, vanilin šećerom i kukuruznim škrobom.
Prebaci ih u pripremljenu posudu.
U drugoj posudi pomiješaj sve sastojke za posip pa ih prelij rastopljenim i rashlađenim maslacem.
Miješaj dok ne dobiješ mrvičastu smjesu. Potom je rukama rasporedi po jagodama.
Peci 40-ak minuta u zagrijanoj pećnici, se dok posip ne poprimi zlatnu boju.
Posluži toplo.
Mini market
SVAKA MU JE ZA ZATVORA: Govor mržnje posebne amebe (VIDEO)
Prije 4h0
Društvo
U PODRINJU TRAJE PROGON BOŠNJAKA: Krivi samo zato što su preživjeli (VIDEO)
Prije 4h0
Društvo
PREMIJER ZDK POJASNIO: "Sporazum o gasifikaciji Bolnice nije tajan”
Prije 4h0
Vijesti
PULJIĆ IZ NEW YORKA: Najzaslužnije su Majke Srebrenice, ovo je trenutak priznanja odgovornosti UN-a
Prije 4h0
Gastro
OVAJ KOLAČ JE NACIONALNI PONOS KANADE: Bez pečenja gotov u 20 minuta
Prije 20h0
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
16. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
Gastro
DOBAR IZBOR ZA VEČERU: Napravite kljukušu, a evo kako se priprema krompir i kada se dodaje brašno
Prije 12h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.