"SB" NA LICU MJESTA: Grupa radnika GRAS-a počela štrajk glađu, ugrožen javni prijevoz...

Radnici GRAS-a nadaju se rješenju za njihove nagomilane probleme.

  • Društvo

  • 18. Maj 2021  18. Maj 2021

  • 1

Grupa radnika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS (KJKP GRAS) stupila je jutros u štrajk glađu zbog neisplaćenih plata. Predsjednik Sindikata radnika GRAS-a Adnan Himzanija kazao je za N1 kako se radnici nalaze u krugu preduzeća.

Sindikat radnika komunalne privrede FBiH danas će u 12 sati održati koneferenciju za novinare. Naglašavaju kako još nisu isplaćene plate, a rok je do 21. maja. Poručili su da će, u slučaju da plate ne budu isplaćene, javni gradski saobraćaj u Kantonu Sarajevo biti ugrožen.

Konferenciju za novinare za 13 sati najavio je i premijer KS Edin Forto sa ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom.

Radnici GRAS-a nadaju se rješenju za njihove nagomilane probleme.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...