GOVEDARICA IZVUKAO JOŠ JEDAN DOKAZ PROTIV MILORADA DODIKA: "Ovo je nezapamćeno izrugivanje zdrave svijesti..."

"Danas je vježba 'Brzi odgovor 21' počela sa svojim manevrima i u Albaniji, na kojoj učestvuju vojne snage samoproglašenog Кosova", naveo je Govedarica, naglasivši da Dodiku učešće vojnih snaga samoproglašenog Кosova u programu očigledno ne smeta.

  • Mini market

  • 19. Maj 2021  19. Maj 2021

  • 2

- Po našim saznanjima, „Brzi odgovor 21“ je vojna vježba koja će se izvesti u svim zemljama Balkana izuzev u Srbiji, jer je Srbija jedina definisala svoju vojnu neutralnost, a ima i stav da ne želi da učestvuje u programima u kojima učestvuju vojne snage privremenih kosovskih institucija – istaknuo je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a.

- Danas je vježba „Brzi odgovor 21“ počela sa svojim manevrima i u Albaniji, na kojoj učestvuju vojne snage samoproglašenog Кosova – naveo je Govedarica, naglasivši da Dodiku učešće vojnih snaga samoproglašenog Кosova u programu očigledno ne smeta.

Govedarica je Dodika nazvao manipulatorom kome je bitno samo zadržati autokratsku vlast, koji je, kako navodi, prije dvije godine rekao da će izvesti 30.000 ljudi na Manjaču kako bi spriječio takvu vojnu vježbu, tvrdeći kako je Republika Srpska vojno neutralna, a onda godinu dana kasnije taj isti čovjek glasa kako bi se ta ista vježba održala.

- Vidljivo je da američke vojne snage defiluju kroz gradove Republike Srpske putujući ka Manjači, a Dodik naciji saopštava da to nije nikakva ozbiljna vojna vježba te da se ona izvodi u online sistemu. Nezapamćeno izrugivanje zdrave svijesti, ako je još uopšte ima poslije svih godina vladavine jednog totalitariste - kazao je član Predsjedništva SDS-a.

On je kazao da će vrlo brzo svima biti jasno da je Dodikovim djelovanjem u Predsjedništvu BiH Bosna i Hercegovina na korak od članstva u NATO paktu i da je Dodikova priča o vojnoj neutralnosti jedna u nizu njegovih podvala srpskom narodu po uhodanom principu, „ne gledajte šta radim, već šta vam govorim“.

Govedarica je Dodikov pristanak na NATO integracije uporedio s njegovim (Dodikovim) glasanjem za Vance-Owenov plan. 

On je podsjetio da je na današnji dan prije 28 godina Narodna skupština Republike Srpske odbila Vance-Owenov plan, koji su prethodno prihvatili Bošnjaci i Hrvati, jer je isključivao Republiku Srpsku, a na Bosnu i Hercegovinu ustavno gledao po principu kantonalnog uređenja.

- Ne treba zaboraviti da je Dodik u to vrijeme kao narodni poslanik bio jedan od rijetkih Srba koji se svrstao na stranu bošnjačko-hrvatske koalicije, koja je svim silama nastojala da Republiku Srpsku izbriše sa mape Bosne i Hercegovine. To znači da nas ne treba čuditi zašto Dodik i danas narodu jedno priča, a drugo radi - zaključio je Govedarica.

(BN) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...