HASANBEGOVIĆU NIJE DOBRO: "Iza Možemo! se kriju teoretičari lezbijskog..."

Ustvrdio je da je Miroslav Škoro, s obzirom na okolnosti, "postigao izvrstan rezultat, jer su mediji od Tomaševića radili kult ličnosti, a Škoru demonizirali".

  • Regija

  • 20. Maj 2021  20. Maj 2021

  • 2

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, koji je u zagrebačku Skupštinu ušao na listi Škorinog Domovinskog pokreta, komentirao je platformu Možemo u razgovoru za N1.

"Ideološke razlike čine suštinu politike. Fenomen izbora u Zagrebu je sustavno političko-medijsko onemogućavanje ili prikrivanje prvorazredne ideološke pozadine Možemo!. Pokušava se prikriti ideološka supstanca pokreta koji se želi pokazati ad hoc skupinom zabrinutih građana, a riječ je o prvorazrednom ideološkom fenomenu. Imamo pokušaj uspostavljanje slike u kojoj će birači birati između deideologiziranih komunalnih aktivista koji se voze na biciklima za dobro građana, a nasuprot njih nekakvu uskogrudnu ideološku platformu, a istina je potpuno obrnuta", rekao je Hasanbegović.

"Apologeti titoizma i teoretičari lezbijskog sindikalizma"

"Ne mogu biti simboli neideološkog građanskog aktivizma ljudi koji su u svom djelovanju, seciram sada listu Možemo! i ešalon koji se krije iza platforme Možemo!, dakle, teoretičari lezbijskoga sindikalizma, Vili Matula, dakle, apologeti titoizma, Urša Raukar i slični… ne mogu biti ad hoc skupina zabrinutih građana koja se bori za dobro grada lišena bilo kakve ideološke pozadine", dodao je, dodavši kako svi imaju iste komunalne programe, da su svi protiv korupcije, a jedino što kandidate razdvaja je – ideologija.

"Mediji su od Tomaševića radili kult ličnosti, a Škoru su demonizirali"

"Oni (Možemo!) su u prvom redu bili građanska bunta protiv višedesetljetne vladavine Milana Bandića. Fenomen Možemo! je posljedica sloma i propasti stožerne stranke ljevice, SDP-a. To je bila temeljna pretpostavka. S druge strane, u onom biračkom bazenu koji dijeli zajedničko biračko tijelo nije se nametnula dominantna snaga", rekao je Hasanbegović.

Ustvrdio je da je Miroslav Škoro, s obzirom na okolnosti, "postigao izvrstan rezultat, jer su mediji od Tomaševića radili kult ličnosti, a Škoru demonizirali".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...