KOMŠIĆ IZLUĐUJE DODIKA: "Karadžića je TREBALO POSLATI U SJEVERNU KOREJU!"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Međunarodnog rezidualnog mehanizama za kaznene sudove Carmelu Agiusu u kojem je poručio da će "fizička sigurnost gospodina Karadžića biti apsolutno ugrožena ukoliko bude premješten u bilo koji zatvor u Velikoj Britaniji".

  • Mini market

  • 20. Maj 2021  20. Maj 2021

  • 8

Na ovo je reagovao član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti: 

"Ne želim ulaziti u to hoće li Milorad privatno pisati sudijama suda koji inače već godinama ne priznaje, i javno se stavljati na stranu ratnog zločinca. Čak mi je možda i drago da to radi. Ako ima neko u svijetu da ne zna kakav je, da sazna kroz ovakva pisma.

Međutim, zloupotrijebio je instituciju Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a to je nedopustivo, jer ovo nije stav Predsjedništva i države Bosne i Hercegovine. Moj stav je recimo da je Karadžiću Velika Britanija previše ugodna za boravak, i da ga je trebalo poslati u Sjevernu Koreju.

Da je to pismo lažno potpisano i predstavljeno će biti svi obaviješteni, a on neka brani krvnike i zločince, i potpisuje se kao Milorad", poručio je Komšić. 

Ne želim ulaziti u to hoće li Milorad privatno pisati sudijama suda koji inače već godinama ne priznaje, i javno se...

Posted by Željko Komšić on Thursday, 20 May 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...