IMA LI MILORADA DODIKA? HOĆE LI I ON NA MANJAČU: OSBiH i Vojska SAD-a spremni za visoke zvanice (FOTO)

Iz Ministarstva odbrane BiH saopšteno je da su pripremne radnje za realizaciju Dana visokih zvanica u petak relizovane u uslovima koji omogućavaju lakši pokret snaga u odnosu na složenije vremenske uslove koji su vladali u proteklih nekoliko dana.

  • Vijesti

  • 21. Maj 2021  21. Maj 2021

  • 2

Nakon uspješne potpune integracije snaga i provedenog zajedničkog uvježbavanja taktičkih radnji na terenu, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država (Vojska SAD), petog dana vježbe "Brzi odgovor 21", u petak, 21. maja 2021. godine, izvršili su sve aktivnosti za dostizanje vrhunca vježbe, a koja će kulminirati organizacijom Dana visokih zvanica u subotu, 22. maja 2021.godine.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopšteno je da su pripremne radnje za realizaciju Dana visokih zvanica u petak relizovane u uslovima koji omogućavaju lakši pokret snaga u odnosu na složenije vremenske uslove koji su vladali u proteklih nekoliko dana.

Međutim, tempo izvršenja zajedničkog uvježbavanja nije narušavan nijednog dana vježbe. Direktor vježbe "Brzi odgovor 21" u BiH istaknuo je da je motivisanost pripadnika OSBiH i američkih vojnika na izuzetno visokom nivou.

“Vježbu smo maksimalno iskoristili da provjerimo procedure, razmijenimo iskustva i da testiramo nivo interoperabilnosti naših snaga sa snagama SAD-a”, naglasio je brigadir Blavicki.

Dan visokih zvanica će biti upriličen na prostorima poligona OSBiH Manjača, uz prikaz zajedničkih operativnih sposobnosti Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD na terenu, uz angažovanje podrške iz zraka, kako helikopterima OSBiH, tako i helikopterskim snagama OS SAD-a, piše N1.

Na događaj su pozvani članovi Predsjedništva BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, ministar odbrane BiH, visoki zvaničnici Ambasade SAD-a u BiH, visoki predstavnici Komande Kopnene vojske SAD-a za Europu i Afriku (USAREUR-AF) te drugi visoki zvaničnici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...