BRUKA I SRAMOTA: Predsjednik FSBiH uz "Marš na Drinu" uručivao medalje igračima Borca

Fudbaleri Borca danas su osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine nakon što su sa 2:0 savladali Tuzla City.

  • Sport

  • 23. Maj 2021  24. Maj 2021

  • 4

Odmah nakon utakmice upriličena je ceremonija dodjele pehara i medalja.

Banjalučani su zasluženo stigli do naslova prvaka, ali su se obrukali netom prije dodjele pehara.

Naime, u vrijeme kada su fudbaleri trebali izaći ispred Vice Zeljkovića, predsjednika FSBiH, koji je dodjeljivao medalje i pehar, s razglasa je puštena pjesma "Marš na Drinu".

Ova pjesma napisana je za vrijeme Prvog svjetskog rata, ali se koristila i kasnije tokom agresije na BiH posebno kada su u pitanju istočni dijelovi naše zemlje i pokolji koji su na tim prostorima napravljeni.

Pjesma "Marš na Drinu" je korištena tokom velikosrpsku agresiju na BiH, i sramotno je da se zbog toga koristi na sportskim manifestacijama. Najkraće rečeno - bruka i sramota, piše Faktor.ba.

Pehare - prijelazni i u trajno vlasništvo kapitenu Borca uručili su Zeljković i Adnan Džemidžić, generalni sekretar FSBiH.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...