HOROR NA ISTOKU BOSNE: Muškarac iz Živinica osumnjičen za pokušaj ubistva, povrede nožem nanio je...

Izdate su naredbe za potrebna vještačenja, a u toku su i druge istražne radnje.

  • Hronika

  • 25. Maj 2021  25. Maj 2021

  • 0

Adnelu Maziću (39) iz Živinica određen je jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva migranta. Kantonalni sud u Tuzli prihvatio je prijedlog Tužilaštva o određivanju pritvora.

Adnel Mazić se tereti da je u popodnevnim satima 21. maja na magistralnom putu Tuzla - Sarajevo, u naselju Ljubače, migrantu iz Maroka nanio više ubodnih rana nožem.

Kako navode iz Tužilaštva TK, Adnel Mazić i migrant su se nakon kraće prepirke potukli. Migrantu je nanio povrede u predjelu stomaka i reznu povredu desne podlaktice.

“Oštećenom je tako nanio teške tjelesne povrede, zbog čega je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu i smješten na daljnje liječenje u UKC Tuzla. Pripadnici Sektora kriminalističke policije PU Tuzla su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada te je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog”, navode iz Tužilaštva TK.

Izdate su naredbe za potrebna vještačenja, a u toku su i druge istražne radnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...