ŠTO JE BITNO, TO JE HITNO: SDP traži da inspekcija uđe u KCUS i provjeri diplome direktorice Izetbegović

To uključuje i istragu o validnosti magistarskog i doktorskog rada direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Ovu inicijativu na današnjoj sjednici iznio je poslanik Damir Mašić.

  • Društvo

  • 26. Maj 2021  26. Maj 2021

  • 1

Klub poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH zatražio je danas da Federalna uprava za inspekcijske poslove izvrši kontrolu dešavanja u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

To uključuje i istragu o validnosti magistarskog i doktorskog rada direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Ovu inicijativu na današnjoj sjednici iznio je poslanik Damir Mašić.

"Ovo je i zastupničko pitanje i, ujedno, inicijativa u ime Kluba zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu", rekao je Mašić.

Podsjetio je da je u proteklih nekoliko dana u javnosti izneseno niz informacija i špekulacija koje dovode u pitanje validnost specijalizacije, kao i doktorata direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

On je uputio inicijativu s obzirom na to da se Federalna uprava za inspekcijske poslove jučer oglasila da oni nisu nadležni nego da je za to nadležan kantonalni nivo imajući u vidu da se radi o ustanovi koja je od posebnog značaja za Federaciju BiH, čiju upravljačku strukturu imenuje upravo Vlada FBiH.

Podsjetimo na probleme poput odlaska ogromnog broja kvalifikovanog i specijalističkog kadra, kao i nedostatka osnovnih materijalno-tehničkih i medicinskih sredstava i potrepština, piše Klix.ba.

"Klub SDP-a traži od Federalne uprave za inspekcijske poslove da konačno izvrši inspekcijski nadzor i da se utvrdi istina kako bi ionako teško stanje u toj ustanovi, ako ništa, istjerali načistac. Svi smo veoma zabrinuiti onim što se u posljednje vrijeme dešava u KCUS-u, odlazak 13 anesteziologinja je samo kap koja je u toj ustanovi definitivno prelila čašu", dodao je Mašić.

Dodao je da traže da se utvrdi činjenično stanje u KCUS-u i da se javnost o tome informira.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...