KASUMOVIĆ NA NOVIM MUKAMA: NK Čelik podnio tužbu protiv Grada Zenice!

Iz NK Čelik oglasili su se saopštenjem i naveli da je protiv Grada Zenice podnesena tužba.

  • Sport

  • 26. Maj 2021  26. Maj 2021

  • 0

Nogometni klub Čelik podnio je tužbu protiv Grada Zenice. Razlog tužbe je neizvršavanje obaveza Gradske uprave u smislu prebacivanja novčanih sredstava prikupljenih od najma poslovnih prostora na stadionu Bilino polje.

Grad Zenica je od početka ove godine protupravno zadržao sredstva u iznosu od nešto više od 74.000 KM i NK Čelik je putem suda odlučio tražiti svoj novac.

Iz NK Čelik oglasili su se saopštenjem i naveli da je protiv Grada Zenice podnesena tužba.

"Zbog činjenice da Gradska uprava Zenice nastavlja kršiti potpisani Sporazum o međusobnoj saradnji koji ima s NK Čelik Zenica, klub je danas, radi zaštite svojih prava, podnio tužbu protiv Grada Zenice.

Izražavamo žalost zbog razvoja ove situacije, ali i spremnost da se izborimo sa svim preprekama koje stoje na ovom procesu oporavka i stabilizacije našeg kluba. Ne damo Čelik 

Posted by NK Čelik Zenica on Wednesday, 26 May 2021

Podsjećamo, protivno Sporazumu o međusobnoj saradnji, Gradska uprava ne izvršava svoje obaveze u smislu prebacivanja novčanih sredstava prikupljenih od najma poslovnih prostora u stadionu Bilino polje, čime je Grad Zenica od početka 2021. godine s današnjim danom protupravno zadržao sredstva u iznosu od 74.039,20 KM koja pripadaju našem klubu. Iako smo se u klubu nadali i čvrsto vjerovali da će u Gradskoj upravi Zenice prevladati razum, nažalost, nakon ignoriranja nekoliko pismenih i javnih opomena te klupskog prijedloga za izmjenu Sporazuma, prisiljeni smo se svim dozvoljenim sredstvima boriti za ono što pripada našem klubu.

Izražavamo žalost zbog razvoja ove situacije, ali i spremnost da se izborimo sa svim preprekama koje stoje na ovom procesu oporavka i stabilizacije našeg kluba.

Klub će svakako transparentno izvještavati članove i javnost o toku sudskog postupka", saopšteno je iz NK Čelik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...