KAD SE MALE RUKE SLOŽE: Koalicija SDA i HDZ-a funkcioniše i u Hrvatskoj, podrška za gradonačelnika Dubrovnika

Franković, aktuelni dubrovački gradonačelnik koji se bori za novi mandat.

  • Regija

  • 26. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 1

Koalicija HDZ-SDA funkcionira čak i u Hrvatskoj.

Naime, kandidata HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mati Frankoviću danas su podršku dali predsjednik Dubrovačke stranke (DUSTRA) Željko Raguž, član Predsjedništva SDA Fehim Vukotić te predsjednik dubrovačkog ogranka te stranke Orhan Zubčević.

Radi se o SDA Hrvatske.

Franković je, kako prenosi Raport.ba, aktuelni dubrovački gradonačelnik koji se bori za novi mandat, na konferenciji za medije podsjetio je na to da je riječ o nastavku saradnje koja je započela prije četiri godine.

“Podrška je rezultat svega ostvarenog. Ispred nas je vrijeme izazova, odgovornosti i odlučnih ljudi koji su spremni riješiti sve izazove i zadržati finansijsku stabilnost Grada. Nastavit ćemo put u sigurnoj luci, u smjeru turističkog oporavka, ali i realizacije brojnih projekata sredstvima EU za bolju kvalitetu života građana”, rekao je.

Na novinarski upit o stvaranju većine u gradskom vijeću Franković je odgovorio da je politika matematika.

“Nakon nedjelje ćete se ugodno iznenaditi u kojoj će sigurnoj luci biti Grad Dubrovnik u iduće četiri godine, a posebno s apsolutnom parlamentarnom demokratijom u gradskom vijeću, nešto slično proteklom mandatu, kada je 70 posto odluka doneseno jednoglasno. HDZ je ostvario najveći broj mandata i jamac je stabilnosti u gradskom vijeću”, objasnio je Franković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...