PREKINUTA KONVENCIJA PLATFORME ZA PROGRES: Predsjedniku Hadžikadiću prijete isključenjem!

Nakon šest sati dramatične rasprave o donošenju novog Statuta, koji je predložilo Predsjedništvo na čelu sa predsjednikom Hadžikadićem, prekinuta je Konvencija Platforme za progres.

  • Mini market

  • 27. Maj 2021  28. Maj 2021

  • 6

Naime, kako je potvrđeno za Vijesti.ba, delegati su odbili prijedlog Hadžikadićevog novog Statuta.

- Članovi Predsjedništva i delegati koji su uz Hadžikadića, nakon debakla njihovog prijedloga Statuta su napustili Konvenciju i zbog nedostatka kvoruma Konvencija je prekinuta, rekao je izvor Vijesti.ba

Dodaje da su u raspravi delegati iznijeli teške optužbe na račun Hadžikadića: "da želi ugasiti Platformu za progres, jer mu je cilj ujedinjenje sa drugim strankama i pravljenje nove političke organizacije na čijem čelu bi on bio".

Dalje navodi da Hadžikadić i Predsjedništvo imaju samo jednu opciju, a to je da podnesu kolektivnu ostavku jer nisu dobili podršku delegata Konvencije da povedu Platformu putem kojim su krenuli.

- Odlukom delegata na današnjoj Konvenciji je građanima poslana poruka da Platforma ostaje samo u koaliciji sa građanima i da cijeni glasove i podršku koju su joj građani dali, navodi naš izvor i dodaje:

- Na žalost u javnoj raspravi o statutu koji je danas odbačen su članovi upozoravali da ne žele Statut koji će odvesti Platformu u nestanak. Lokalne i regionalne organizacije su slale dopise sa jednoglasnim odlukama da ne žele u ujedinjenje sa drugim strankama. Vijećnici su dramatično tražili od Hadžikadića da odustane od svoje nakane da žrtvuje i njih i Platformu za svoju kandidaturu na predstojećim izborima, ali ih nije poslušao.

Kako navodi, nastavak Konvencije se očekuje, ali on ovisi o volji Hadžikadića i njegovog Predsjedništva koji su izgubili povjerenje delegata.

- Hadžikadić mora poslušati glas svojih delegata i priznati svoju grešku. U protivnom, pitanje je kako će se delegati izjasniti o tačkama koje su još preostale na Konvenciji. Jedna od njih je prijedlog da se Hadžikadić isključi iz Platforme. Debakl sa Statutom je znak kako delegati razmišljaju. A pametnom je to dovoljno, navodi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...