"SVE ZBOG TVOG ŠEFA, DEZERTERA, ŠVERCERA, GOSPODINE…": Bjesni verbalni rat u Republici Srpskoj nakon imenovanja novog visokog predstavnika, u glavnim ulogama…

Na društvenim mrežama bjesni pravi mali verbalni rat nakon što je ozvaničeno imenovanje Christiana Schmidta na mjesto novog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

  • Mini market

  • 28. Maj 2021  28. Maj 2021

  • 0

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a BiH, a danas savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, svojim objavama na Twitteru izazvao je lavinu reakcija.

"Kada smo mogli ukinuti OHR, nismo, jer zbog tvog šefa, dezertera, švercera i velikog prijatelja Grejema Deja, decenijama OHR o(p)staje. Možda te boli spominjanje pravosuđa, gospodine potkovani? Možda i vi želite koruptivnu Šumsku, kao vaš portparol, umjesto Srpske? Šifra: Sanader!“, poručio je Tegeltiji predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

"Novi visoki predstavnik je iskusan političar koji dolazi iz ozbiljne zemlje i stranke. Loše stanje u društvu i tenzije koje produkuje aktuelna vlast, rezultat je i ove promjene. Očekujem da se konačno ovdje dese prave promjene, prije svega u borbi protiv korupcije i pravosuđu“, nastavio je Borenović.

"Smiri se, udahni, udahni duboko pa ponovo pročitaj šta si rekao prije dva mjeseca i šta si rekao danas! Predsjednik si partije, a ne bot. Na Twitteru, a i životu se ne svađam kao neka baba pa ti na ove glupe pokušaje svođenja teme na lična etiketiranja neću odgovarati na Twitteru!“, uzvratio je Milan Tegeltija.

U raspravu se uključio i bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Pa sad znaju za tvoj stav, popravit će to oni", poručio je Mektić Tegeltiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...