NEVIĐENA TRANSFORMACIJA RIFATA ŠKRIJELJA: Kako je rektor sarajevskog Univerziteta od omiljenog kadra SDA postao zaštitni znak manifestacija Dragana Čovića? (VIDEO)

Očigledno da bezgraničnu ambicioznost rektora Škrijelja i skromni naučni doprinos izuzetno cijeni Dragan Čović, akademik sličnih ili istih profesionalnih gabarita, pa je zaslužio poziv za još jednu HDZ-ovsku svečanost.

  • Društvo

  • 29. Maj 2021  

  • 6

Nakon prisustva na konferenciji "Trasformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini”, političko-diplomatskog i akademskog skupa u Neumu u organizaciji Sveučilišta u Mostaru, Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, ili, da sumiramo, Čovićevog HDZ-a, rektor sarajevskog univerziteta Rifat Škrijelj dao je svoj doprinos još jednoj (evropskoj) maskari politike HDZ-a, nazvanoj "Večernjakov pečat".

U martu prošle godine, na skupu u Neumu Škrijelj je Čoviću poslužio kao sarajevska ikebana za "promicanje" federalizma kao sredstva afirmacije demokratskih društava, ili preciznije rečeno - trećeg entiteta. Očigledno da bezgraničnu ambicioznost rektora Škrijelja i skromni naučni doprinos izuzetno cijeni Dragan Čović, akademik sličnih ili istih profesionalnih gabarita, pa je zaslužio poziv za još jednu HDZ-ovsku svečanost.

Povjerenje je rektor Škrijelj, naravno, opravdao i više nego se očekivalo. "Poštovani prisutni, čini mi zadovoljstvo da u ime Univerziteta u Sarajevu kao gost, a u ime organizacije Večernjeg lista proglasim dobitnicu ili dobitnika nagrade za znanost. Prije nego taj svečani čin obavim, dopustite da čestitam Večernjakovom listu na upornoj i kvalitetnoj promociji dobra i države BiH. U to ime, ove godine imam čast kao gost na ovoj svečanosti proglasii da se Večernjakov pečat znanstvenika godine dodjeljuje Aneli Zorkal", rekao je ushićeni Škrijelj.

Time je Škrijelj u samo godinu dana prevalio put od miljenika i favorita SDA u Sarajevu do "intelektualca" po mjeri Dragana Čovića.

No, da ne bi preskakao (akademske) stepenice, u međuvremenu je ispite polagao kod Muhameda Ajanovića, dekana Stomatološkog fakulteta u Sarajevu i Fahrudina Radončića, nastavnika likovnog vaspitanja.

(S.Begović)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...