HLADAN TUŠ ZA BIVŠEG "ZMAJA": Postigao jedan od najvažnijih golova u historiji BiH, a sada je otpisan jer je "previše star"...

Hrvatski mediji objavili su da je Krznar već otpisao trojicu igrača, a među njima je i bh. reprezentativac Izet Hajrović.

  • Sport

  • 29. Maj 2021  

  • 0

Pored Hajrovića, Krznar je odlučio da naredne sezone neće sigurno računati još ua Marina Leovca i Marijana Čabraju i oni su dobili dozvolu da pronađu novi klub.

Hajrović se u minuloj sezoni nije naigrao u dresu zagrebačkog kluba i bilo je za očekivati da će ovog ljeta promijeniti sredinu.

Međutim, bh. fudbaler ima voma dobar ugovor u Dinamu zbog čega ranije nije razmišlja o odlasku. No, njegov ugovor ističe na kraju ove godine i Dinamo je spreman čak da ga pusti da ide bez obeštećenja ovog ljeta.

Ono što je posebno interesantno, prema pisanju medija u Hrvatskoj, jeste da je Krznar otpisao Hajrovića zbog toga što je "previše star" odnosno što će uskoro napuniti 30 godina.

Trener Dinama želi da oslobodi mjesto za mlađe igrače koji će dobiti priliku da se dokažu naredne sezone, a zbog toga će Hajrović morati da potraži novi klub.

Hajrović je ponikao u dresu Zuricha, a u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je još za Grasshoppers, Galatasaray, Werder i Eibar.

U protekloj sezoni u dresu Modrih odigrao je 15 mečeva u svim takmičenjima, te je uspio postići tri gola i upisati jednu asistenciju.

Hajrović je u dresu bh. reprezentacije odigrao 27 mečeva i zabio je šest golova, a sigurno svi najviše pamtimo pogodak u Žilini protiv Slovačke za pobjedu od 2:1 kada smo došli na korak od plasmana na Mundijal.

Međutim, nakon što je izgubio mjesto u ekipi Dinama Hajrović odavno nije bio na spisku Zmajeva. Posljednji meč odigrao je još u novembru 2019. godine protiv selekcije Lihtenštajna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...