POZNATA VIRUSOLOGINJA UPOZORAVA NA VRLO VAŽNU STVAR: "Oni koji su preležali Koronu, imaju..." (VIDEO)

...bolji imunitet od vakcinisanih!

  • Društvo

  • 29. Maj 2021  29. Maj 2021

  • 0

Ovaj virus će neprestano mutirati, to je njegova borba za opstanak, ne bira sredstva! Njegova borba je da nas prevari i da mutira! Mi vakcinišemo ljude, a on mutira. Nova varijanta AV1 je opasna, Njemačka je zbog toga uvela karantin, kazala je Ana Gligić, poznata virusologinja, gostujući na Face TV.

 

Dodala je kako nas je ovaj virus puno puta iznenadio, on mutira i napravi poremećaj u našim prognozama.

-Situacija se smiruje zbog vakcinacije, javlja se optimizam ali ne treba sve otvoriti, ne treba juriti i uraniti. Trpili smo godinu i više možemo još malo da se strpimo i nosimo maske, ali da vakcinišemo što više ljudi i da ih animiramo da se vakcinišu!

Ko se ne vakciniše, a korona ostane, uhvatit će virus i vakcinisat će ga bolest i to nije dobro! Ovaj virus će neprestano mutirati, to je njegova borba za opstanak, ne bira sredstva! Njegova borba je da nas prevari i da mutira! Mi danas vakcinišemo ljude, a on mutira. Nova varijanta AV1 je opasna, Njemačka je zbog toga uvela karantin! Kad se postigne veliki imunitet, mislim da će vakcine koje imamo djelovati i protiv mutacija! Još ne znamo, sve je novo, ali postoji mogućnost da vakcina djeluje 30, 40% na mutacije. Mutacije nastaju tokom novih kontakata, zato treba vakcinisati što više ljudi!

Čula sam da Srbija hoće sve da otvori u junu, ja to ne bih uradila ako mene pitaju, ja bih to uradila polovinom jula, a za to vrijeme vakcinisala još ljudi! Zemlje koje ne vakcinišu su opasnost za zemlje koje vakcinišu! Ima solidarnosti, ali je stala... Svako brine o sebi. Sve dok ne steknemo imunitet nećemo nikada biti mirni! Prirodna infekcija stvara neutrališuća antitijela! Oni koji su preboljeli koronavirus imaju bolji imunitet nego vakcinisani!

Oni koji su preboljeli koronavirus, po meni, ne moraju da se vakcinišu! Vakcine ne djeluju 100%! Sad dolazi ljeto, veći kontakti, druženja, mora se ozbiljno pristupiti virusu! Ja ne bih još ništa otvrala bar mjesec dana! Vi koji ste protiv vakcinacije, prestanite govoriti da vakcina nije važna! Vakcina je spašavala od raznih bolesti!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...