TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM: Iznenada preminuo bivši nogometaš FK Željezničar

Njegovo srce nije više moglo pumpati krv u ostatak tijela, što je rezultiralo smrti.

  • Hronika

  • 31. Maj 2021  31. Maj 2021

  • 0

Nekadašnji defanzivac FK Željezničar Zablon Davies Amanaka pronađen je mrtav u svom stanu prije dva dana, saopštili su afrički mediji. 

Nakon što je patolog Dorothy Njeru obavio obdukciju, ustanovljeno je da je Amanaka preminuo od infarkta, odnosno kardiomiopatije ili prestanka rada srčanog mišića. Njegovo srce nije više moglo pumpati krv u ostatak tijela, što je rezultiralo smrti.

image Zablon Davies Amanaka u dresu Željezničara

Njegov brat James Baraza istaknuo je da je njegova smrt šokirala sve u porodici te da je 45-godišnjak u petak pronađen mrtav u svom domu s obzirom na to da tri dana nije odgovarao na pozive. 

- Šokirani smo njegovom smrti, bio je veoma zdrav, nije se nikada žalio da ima probleme s disanjem ili srcem. Možda je sve ovo rezultat ubrzanog životnog tempa s kojim se, vjerovatno, borio - rekao je Baraza. 

Iza Amanake su ostale tri kćerke, a među publikom u BiH ostao je upamćen po igrama u dresu Željezničara, za koji je nastupao u sezoni 2004/2005. 

Za reprezentaciju Kenije je odigrao 38 utakmica i nije se upisivao u listu strijelaca. 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...