MAMIĆ U NOVOM BIZNISU U HERCEGOVINI: Evo šta planira graditi...

Predmet zanimanja je Polog kod Mostara.

  • Ekonomija

  • 31. Maj 2021  31. Maj 2021

  • 1

Firma "Plavo sunce" d.o.o, gdje je jedan od osnivača sin Zdravka Mamića Mario Mamić, planira izgradnju više solarnih elektrana na području Hercegovine.

Za sada je zahtjeve podnosila za područje Čitluka i Čapljine, ali s obzirom na to da je Zdravko Mamić nedavno imao sastanak s bivšim gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i ekipom u podrumu mostarskog restorana "Pablos", izvjesno je da se Mamić raspituje i za lokacije oko Mostara, i to već duže vrijeme.

Predmet zanimanja je Polog kod Mostara. Načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Marina Deronjić tvrdi da ju je predstavnik kompanije “Plavo sunce” kontaktirao telefonskim putem.

U "Elektroprivredi HZHB" potvrdili su da je spomenuta kompanija već podnosila zahtjeve u dva hercegovačka grada.

- Kompanija "Plavo sunce" d.o.o. podnijela je sedam zahtjeva za ishođenje prethodne elektroenergetske suglasnosti za izgradnju solarnih elektrana, instalirane snage po 999 kilovat-sati električne energije, na području naše Poslovnice Čitluk, te tri zahtjeva, od kojih dva po 999 kW i jedan od 800 kW instalirane snage električne energije, na području naše Poslovnice Čapljina – kazala je za Hercegovina.info glasnogovornica "Elektroprivrede HZHB" Marija Buntić.

Ističe da su svi zahtjevi predani u skladu sa propisanim procedurama, a trenutno su u fazi izrade elaborata optimalnih tehničkih rješenja za priključak, nakon čega će se utvrditi uvjeti i mogućnosti priključenja u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima, piše Hercegovina.info.

O Mamićevim poslovnim poduhvatima u BiH, koja mu je postala matična država, mnogo se pisalo. U skladu s njima, u Ravnom je već trebao zaživjeti sportski centar, a bilo je još bombastičnih poslova u koje, navodno, ulazi. Međutim, s obzirom na to da su u ovom slučaju već predani zahtjevi te je kontaktiran i Grad Mostar, izvjesno je da su solarne elektrane u poslovnom planu Zdravka Mamića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...