AMBASADOR BiH U SAUDIJSKOJ ARABIJI MOLI VLADAJUĆE STRUKTURE DA PRESTANU SA POLITIČKIM IGRAMA: "Pritisak na nas je ovdje veliki, bojim se šta će biti..."

"Mi imamo već pritisak na Ambasadu da smo dosegli limite. Imamo samo jednog diplomatu koji radi na unosu podataka i obradi viza."

  • Vijesti

  • 31. Maj 2021  01. Jun. 2021

  • 1

Vijeće ministara nije odobrilo uvođenje bezviznog režima za državljane Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, a Muhamed Jusić, ambasador BiH u ovoj državi je kazao da se i dalje nada da će se ta odluka promijeniti. Jusić je kazao da ako odluka ostane - brojne državljane Saudijske Arabije će morati odbiti za vizu - jer neće fizički stići obraditi sve zahtjeve.

"Imao sam dozu nade da će preovladati razum i argumenti, da ćemo imati ovu odluku. Pokušavao sam dobiti vrijeme kod domaćina u Saudijskoj Arabiji, kod agencija da ne prekidaju letove prema BiH, da uspostavljaju nove linije, u nadi da ćemo imati tu odluku. I dalje se nadam da ćemo pokušati doći do kompromisa", poručio je Jusić.

Jusić je vladajućim strukturama u Vijeću ministara BiH poručio da interese bh. ekonomije stave ispred političih igara, te da shvate da su tu da služe građanima, a ne da provode političke igre.

Inače, mnogo je zainteresovanih državljana Saudijske Arabije koji žele putovati u BiH.

"Mi imamo već pritisak na Ambasadu da smo dosegli limite. Imamo samo jednog diplomatu koji radi na unosu podataka i obradi viza. Nismo došli do kritičnog momenta, ali vijest se proširila na društvenim mrežama, da se čeka odluka BiH o liberalizaciji viznog režima, da ljudi ne dolaze", istakao je Jusić.

"Plašim se šta će biti u narednih nekoliko dana. Mislim da ćemo imati takvu situaciju da ćemo morati odbijati zahtjeve, jer ih ne možemo obraditi, a ne smijemo doći do toga da neko ne kupi kartu, a ne može putovati", zaključio je, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...