OKONČANA ISTRAGA PROTIV POLICAJACA KOJI SU UHAPSILI NIDŽARU AHMETAŠEVIĆ: Evo šta je utvrđeno

Povodom okončanja unutrašnje istrage, MUP KS je izdao saopćenje, koje prenosimo u cijelosti.

  • Društvo

  • 01. Jun. 2021  01. Jun. 2021

  • 0

MUP KS je danas saopćio rezultate unutrašnje istrage u vezi s hapšenjem novinarke i aktivistice Nidžare Ahmetašević. Ona je početkom marta uhapšena u sarajevskom naselju Kovačići, a tom prilikom policajci su na njen račun izrekli niz uvreda.

- Stavi lisice budali... Ideš ti u Jagomir - moglo se čuti na videosnimku koji je tada objavljen.

Povodom okončanja unutrašnje istrage, MUP KS je izdao saopćenje, koje prenosimo u cijelosti.

- Odjeljenje za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provelo je unutrašnju istragu povodom događaja od 06. marta 2021.godine i istom je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da su oba policijska službenika Treće PU, PS Novo Sarajevo, koji su intervenisali u predmetnom događaju, počinili težu povredu službene dužnosti propisanu Zakonom o policijskim službenicima Kantona Sarajevo (neizvršavanje, nesvjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka).

Izvještaj o sprovedenoj unutrašnjoj istrazi dostavljen je u dalju nadležnost disciplinskom tužiocu u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi podnošenja zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i utvrđivanja disciplinske odgovornosti policijskih službenika pred nadležnom disciplinskom komisijom.

O provedenoj istrazi upoznat je i Odbor za žalbe javnosti Skupštine Kantona Sarajevo koji je na svojoj redovnoj sjednici održanoj juče, 31. maja 2021. godine, potvrdio ocjenu navedenu u predmetnom izvještaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...