CRNOGORSKI BOŠNJACI U ŠOKU: "Ovo je ruganje žrtvama genocida, ima li Bošnjaka da se danas ne stidi ovakvih pripadnika?"

Podsjećamo, Odbor za ljudska prava i slobode jučer nije prihvatio Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Protiv su glasala četiri poslanika, tri su bila za, a dva suzdržana.

  • Regija

  • 02. Jun. 2021  02. Jun. 2021

  • 2

Biti suzdržan po pitanju rezolucije o genocidu u Srebrenici znači rugati se žrtvama genocida, saopštili su iz Bošnjačke stranke Bijelo Polje nakon što član Odbora za ljudske prava i slobode Albin Ćeman na jučerašnjoj sjednici nije podržao Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, već je bio suzdržan.

“Albin Ćeman – izdajnik? Biti uzdržan po pitanju rezolucije o genocidu u Srebrenici znači rugati se žrtvama genocida. Ima li kud ovaj čovjek u Bihor? Ima li Bihorca i Petnjičanina da se danas ne srami ovog čovjeka? Ima li Bošnjaka da se danas ne stidi ovakvih pripadnika? Ima li čovjeka koji će dati glas ovakvoj političkoj profilaciji”, upitali su iz bjelopoljskog odbora BS-a.

Podsjećamo, Odbor za ljudska prava i slobode jučer nije prihvatio Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Protiv su glasala četiri poslanika, tri su bila za, a dva suzdržana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...