EMIR SULJAGIĆ OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE: Šta se dogodilo u Bratuncu 1995. i kakva je uloga zloglasnog Miroslava Deronjića!?

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić aktivan je na društvenim mrežama.

  • Društvo

  • 08. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 1

Tako je Suljagić na Twitteru otkrio zastrašujuće detalje iz ratnih dana u Bratuncu.

"Ujutro 14. jula 1995. su organizovali grupu žena koje su došle s džogerima, kantama, deterdžentom i oprale podove od krvi na podovima u OŠ 'Vuk Karadžić' (danas 'Branko Radičević'), gdje je preko noći držan i ubijen dio zarobljenika.

Sve što treba da znate o Bratuncu je sljedeće: u noći 13./14. jula u gradu je bilo više od 50 autobusa zarobljenika. Miroslav Deronjić mobilisao je i djecu ispod 18 i muškarce iznad 65 da ih čuvaju. Ubijene je ujutro s ulice i iz objekata sakupilo i pokopalo komunalno“, poručio je Suljagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...