TEK IH JE PET: Za ljetni detoks ove namirnice uvrstite u prehranu

Sezona godišnjih odmora samo što nije.

  • Jeste li znali

  • 08. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 0

Živjeti zdravije i izgledati bolje - tome svako teži, ali mnogi nisu spremni usvojiti zdrave navike koje su preduslov za to.

Ako, pak, želite to mijenjati, onda počnite s uvođenjem nekoliko zdravih namirnica u prehranu i vrlo brzo primijetit ćete i osjetiti promjene u sebi i na sebi...

Godišnji odmori pravo su vrijeme da se posvetite sebi, svome tijelu, izgledu i zdravlju. Donosimo pregled pet namirnica koje će blagotvorno utjecati na vaš organizam. Neke konzumirajte same, a neke možete i kombinovati.

Primjera radi, prema ajurvedi, na kraju svakog obroka preporučuje se jedna kašika mješavine svježeg đumbira, meda, limuna, kurkume i himalajske soli, jer će vam ta kombinacija pomoći da lakše provarite ručak. A evo još nekoliko "magičnih" sastojaka:

Đumbir - Poznat je kao čudotvorna namirnica, koja obiluje vitaminima i mineralima te izvlači otrove iz organizma.

Kamena sol - Stimulira probavne sokove i izvlači toksine: preporučuje se otopiti zrno kamene soli na jeziku svako jutro i popiti sa malo mlake vode.

Basmati riža - Pomaže tijelu da se riješi toksina, a njena sluz oblaže i obnavlja želudac.

Limun - Testirajte 24-satni detoks s limunom. Napravite limunadu od 2 kašike limunovog soka, 3 dl mlake vode, prstohvatom kajenskog bibera i čajnom kašikom javorovog sirupa, koju ćete popiti svježu ujutro, deset minuta prije doručka, za međuobrok, te dva sata prije spavanja. Za doručak taj dan jedite nešto lagano, poput jogurta s voćem, ručajte ribu na žaru pokapanu limunovim sokom, a večeru preskočite.

Mungo grah - Djeluje blagotvorno na jetru te je bogat mineralima i vitaminima.

(Elle.hr)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...