DETALJI TRAGEDIJE: Otac zaboravio dijete na zadnjem sjedištu BMW-a i otišao na posao

Cijelo jutro dok je dječak bio u vozilu niko ga nije primijetio ni čuo. U blizini se obavljaju radovi, stalno rade neki bageri pa se tuda malo i prolazi, niko ga nije vidio.

  • Hronika

  • 08. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 0

U parkiranom automobilu u Kninu u utorak poslijepodne je pronađeno mrtvo dijete. Informaciju je medijima potvrdio glasnogovornik šibensko-kninske policije Šime Pavić.

Odmah je obavljen i policijski uviđaj koji bi trebao rasvijetliti sve okolnosti tragedije. U istragu se uključilo i Županijsko državno odvjetništvo.

Od stravičnog prizora mrtvog dječaka ostavljenog u vrelom vozilu u šoku su bili i istražitelji i ljudi koji su pronašli tijelo.

Kako je neslužben dozno Šibenski.hr, dječak je imao pet godina. Otac mu je profesionalni vojnik u gardijskoj jedinici  smještenoj u Kninu

Otac je dječaka svakoga jutra prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić. Tamo bi ga ostavio i otišao na radno mjesto u kninsku kasarnu.

Tako su krenuli i u utorak ujutro u BMW zatamnjenih stakala. Stavio je dijete u auto i krenuo, po običaju, prvo u vrtić pa zatim na posao. Međutim, na mobitel je dobio poziv da se hitno javi u kasarnu. Ne zna se zašto je pozvan i kako je uopće smetnuo s uma da dijete nije ostavio u vrtiću, ali na poziv se odmah odazvao i krenuo u kasarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerovatno zaspao na svome sjedaluj jer je bilo rano ujutro.

Automobil je ostavio preko puta kasarne na parkiralištu. Potpuno zanesen obvezama na poslu, nije uopće ni pomišljao na dijete. Sve dok ga u tri sata nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao mrtvo malo tijelo.

Cijelo jutro dok je dječak bio u vozilu niko ga nije primjetio ni čuo. U blizini se obavljau radovi, stalno rade neki bageri, pa se tuda malo i prolazi, nitko ga nije vidio. Možda se dijete i probudilo pa zvalo, ali ga niko zbog buke mašinai nije mogao čuti.

Otežavajuće je što je riječ o BMW-u zatamnjenih stakala. Naime, u Kninu je oko 14 sati temperatura iznosila 28 stepeni, ali ako je takvo vozilo bilo dugo vremena na suncu, temperatura u njegovoj unutrašnjosti strahovito može porasti i dijete može dehidrirati.

Kako se doznaje u Kninu, nije riječ o problematičnoj porodici, naprotiv. U vojsci oca cijene kao dobrog i pažljivog čovjeka, pravog profesionalca. Nakon otkrivene tragedije vojna policija odvela ga je na krim-obradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...