KRVNIKOVA SUPRUGA: "Mladić nije zaslužio takvu kaznu, on je kao čovjek i kao vojnik visokomoralan, pravedan..."

Ona je istaknula da je drugostepena presuda kojom je general Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora, bila "posljednji udarac od kojeg će se porodica teško oporaviti".

  • Društvo

  • 09. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 2

Bosiljka Mladić, supruga ratnog zločinca i krvnika Ratka Mladića, izjavila je da on "nije zaslužio kaznu koja mu je presuđena u Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Haagu". Ona tvrdi da je Mladić "kao čovjek i kao vojnik visokomoralan i pravedan".

"Nije zaslužio takvu kaznu. Ratko je i kao čovjek i kao vojnik visokomoralan, pravedan. On je za neka druga vremena, ali valjda će jednom doći i ti dani koji će posvjedočiti da mu nisu presudili ni po pravu ni po pravdi", rekla je supruga zločinca kojem je jučer potvrđena doživotna kazna zatvora.

Ona je istaknula da je drugostepena presuda kojom je general Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora, bila "posljednji udarac od kojeg će se porodica teško oporaviti".

"Sada, ali samo za sada, ova nepravedna odluka suda je najdublji žig", rekla je ona za "Večernje novosti" te dodala je uvjerena da će se o "generalu Mladiću jednog dana drugačije pisati".

"U slozi, razumijevanju, proveli smo više od pola vijeka i ja mogu da posvjedočim da su mu bila primarna ljudska načela, veliki rad i disciplina. Ne, on se nikada ne bi ogriješio o pravila ratovanja", istaknula je Bosiljka Mladić.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je jučer doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića. Mladić je, između ostalog, osuđen i za genocid u Srebrenici, prenosi Klix.ba.

Sramotna je i skandalozna činjenica da su, osim porodice, brojni mediji i političari u RS-u i Srbiji stali u odbranu ovog zločinca.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...