Mini market
SVAKA MU JE ZA ZATVORA: Govor mržnje posebne amebe (VIDEO)
Prije 1h0
Naš današnji obrok nastaje za sat vremena, a nestaje u trenu.
Gastro
10. Jun. 2021 10. Jun. 2021
0
SASTOJCI
Voćni sloj:
50 g maslaca
120 g smeđeg šećera
1 konzerva koluta ananasa
Biskvit:
200 g glatkog pšeničnog brašna
¾ kesice praška za pecivo
prstohvat soli
125 g maslaca
180 g šećera
vanilin šećer
3 jaja
120 ml mlijeka
PRIPREMA
Ostavite kolute ananasa da se dobro ocijede.
Zagrijte rernu na 175 stepeni gornji/donji grijači. Dno kalupa obložite pek-papirom.
Stavite maslac i smeđi šećer u šerpu i otopite na sredne jakoj vatri. Ako smjesa počne puštati mjehuriće, skinite je sa šporeta, ulijte u kalup i raspodijelite.
Na taj sloj redajte kolute ananasa.
Bjelance i prstohvat soli umutite u čvrst snijeg.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so u jednoj posudi.
U posudi za miješanje kremasto umutite omekšali maslac, šećer i vaniliju u prahu. Umiješajte jedan po jedan žumanac.
Naizmjenično dodajite suhe sastojke i mlijeko u smjesu od maslaca.
Snijeg od bjelanaca dodajite u tri ture: prvu brzo kako bi "omekšala" tijesto, koje je jako gusto, a svaku sljedeću laganije i pažljivije.
Izlijte tijesto u kalup i pecite na 175 stepeni oko 45-50 minuta. Provjerite čačkalicom da li je gotov.
Izvadite kolač iz rerne, pustite da se ohladi oko 5 minuta i izvadite iz kalupa. Pažljivo okrenite naopako na tanjir za serviranje. Pustite da se potpuno ohladi.
Prijatno!
Mini market
SVAKA MU JE ZA ZATVORA: Govor mržnje posebne amebe (VIDEO)
Prije 1h0
Društvo
U PODRINJU TRAJE PROGON BOŠNJAKA: Krivi samo zato što su preživjeli (VIDEO)
Prije 1h0
Društvo
PREMIJER ZDK POJASNIO: "Sporazum o gasifikaciji Bolnice nije tajan”
Prije 2h0
Vijesti
PULJIĆ IZ NEW YORKA: Najzaslužnije su Majke Srebrenice, ovo je trenutak priznanja odgovornosti UN-a
Prije 2h0
Gastro
OVAJ KOLAČ JE NACIONALNI PONOS KANADE: Bez pečenja gotov u 20 minuta
Prije 17h0
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
16. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
Gastro
DOBAR IZBOR ZA VEČERU: Napravite kljukušu, a evo kako se priprema krompir i kada se dodaje brašno
Prije 9h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.