IZETBEGOVIĆ U AZERBEJDŽANU: Otvaranje ambasada doprinijelo bi jačanju odnosa

Izetbegović je zvaničnicima Azerbejdžana uputio poziv na uzvratnu posjetu BiH.

  • Vijesti

  • 10. Jun. 2021  10. Jun. 2021

  • 0

Tokom sastanka predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića sa ministrom vanjskih poslova Azerbejdžana Jeyhunom Bayramovim razgovarano je o planiranom otvaranju ambasade Azerbejdžana u BiH i obratno, što bi, kako je ocijenjeno, doprinijelo daljnjem jačanju odnosa dvije države.

Izetbegović i Bayramov razgovarali su o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje BiH i Azerbejdžana u oblastima poput metalske, namjenske i drvne industrije, energetike i turizma te o mogućnosti uspostavljanja direktne avionske linije koja bi povezivala dvije države.

Izetbegović boravi u zvaničnoj posjeti Azerbejdžanu, gdje se, nakon sastanka sa predsjednicom Nacionalne skupštine Azerbejdžana Sahibom Gafarovom, u odvojenim susretima sastao sa zamjenikom premijera Alijem Ahmadovom i ministrom vanjskih poslova Jeyhunom Bayramovom.

Zamjenik premijera Azerbejdžana Ali Ahmadov iskazao je poštovanje prema BiH i napretku koji je država ostvarila u posljednje dvije decenije, istaknuvši da s velikom pažnjom prati dešavanja u BiH te da Azerbejdžan snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH, piše Fena.

Izetbegović je čestitao Ahmadovu i građanima Azerbejdžana na uspješnoj reintegraciji svoje teritorije tokom posljednjeg oslobodilačkog rata, iskazavši očekivanje da će u što skorijem periodu na tim prostorima uspjeti izgraditi neophodnu infrastrukturu i stvoriti uvjete za život stanovništva.

Izetbegović je zvaničnicima Azerbejdžana uputio poziv na uzvratnu posjetu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...