SAD BI TREBALO BITI JASNIJE: Ovo je sadržaj maila oko kojeg se spore organizatori Jazz Festa i Samir Avdić

Ministar Samir Avdić rekao je 10. juna za N1 da je došlo do tehničke greške 28. maja te da nije bilo namjere u tome.

  • Kultura

  • 11. Jun. 2021  11. Jun. 2021

  • 0

Iz Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo redakciji N1 televizije proslijeđen je mail koji je ovo Ministarstvo proslijedilo organizatorima Jazz Festa, a o kojem je bilo mnogo sporenja tokom emitovanja emisije "Dan uživo" proteklih dana, kada su gosti bili Edin Zubčević, direktor Jazz Festa, i Samir Avdić, resorni ministar u Vladi KS.

Ministar Samir Avdić rekao je 10. juna za N1 da je došlo do tehničke greške 28. maja te da nije bilo namjere u tome.

“Desila se tehnička greška 28. maja, nikakve namjere nije bilo u tome. Službenici koji su unosili podatke, greška je napravljena.

Znači, 28. greška koja je bila, Jazz Fest nije imao dopunjenu dokumentaciju, međutim iz tabele je ispušteno Jazz Fest. 31. maja upućen je e-mail na adresu Jazz Festa. Mailom je upućeno i napisano da se izvinjavamo. Nazvani su gospođa Karavdić i gospodin Zubčević i obaviješteni da bi trebalo da se dopuni dokumentacija“, naveo je Avdić.

Edin Zubčević tvrdi da je u aplikaciji sve pisalo i da u Ministarstvu to niko nije pročitao.

U nastavku vam donosimo sadržaj maila koji je dobila redakcija N1, u cijelosti, bez intervencija.

- Poštovani dobro jutro,

Prije svega da vam se izvinemo jer prilikom obrade pristiglih aplikacija i pripreme za objavu rezultata ustanovili smo da, našom greškom, nismo uvrstili Udruženje JAZZ FEST
u tabelu rezultata Javnog poziva u kojoj smo naveli kome i koja dokumentacija nedostaje da bi se mogla dostaviti u dopunskom roku.

Kako je dopunski rok prošao, shodno tome, želim da vas obavijestim da dokumentacija koja nedostaje u vašoj prijavi po Javnom pozivu, a koji možete dostaviti čim prije je sljedeća:

4.12. Rezultati i uspjesi na kantonalnom, federalnom, državnom i međunarodnom nivou, odnosno broj korisnika obuhvaćenih projektom;

5.1. Društvenu i kulturološku korisnost predloženog projekta kulture i umjetnosti izražena kroz jasne i realne ciljeve projekta
(posebno elaboriran projekat);

5.2. Područje djelovanja odnosno područje jedne ili više lokalnih zajednica, međuentitetska i regionalna kao i šira međunarodna kulturna saradnja
(izjava kojom izjavljuje područje djelovanja, partnere u projektu, lokacije, sklopljene ugovore i sl.);

5.3. Predviđen broj korisnika po područjima i vrstama populacije
(izjava kojom potvrđuje predviđen broj korisnika i vrsta populacije);

5.4. Opravdanost i visina predviđenih materijalnih troškova, te učešće pojedinih vrsta izdataka u ukupnom proračunu projekta
(specifikacija troškova sa posebnim akcentom na učešće drugih partnera u realizaciji projekta);

5.5. Izjava da za isti projekat nisu dobili niti su aplicirali za sredstva po osnovu konkursa drugih ministarstava Kantona Sarajevo.

S poštovanjem,

Goran Vrhunc

P.S. Molimo da potvrdite primitak mail-a. Hvala.

altIzvor : N1

Podsjećamo, Jazz Fest je definitivno otkazan. Brojne reakcije javnosti nisu. Iz direkcije festivala kritike idu na adresu Vlade KS jer nije osigurala novac, dok ta ista Vlada poručuje da nije predata potpuna dokumentacija. U međuvremenu se oglasio i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković poručivši da oni nisu neko ko pod pritiskom javnosti donosi odluke. Avdić je za N1 rekao da se ne osjeća krivim zbog situacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...