NA KOSOVO NEĆE MOĆI: Na Jarinju spriječen ulazaka autobusa iz Srbije, krenuli u obilazak...

Na osnovu dokumenta, koji im je jutros izdat na prijelazu, navedeno da je razlog to što nije podnijet zahtjev za organizovanu posjetu.

  • Regija

  • 12. Jun. 2021  

  • 9

Dva autobusa sa posjetiocima, koja su se noćas iz Srbije uputila ka Kosovu, vraćena su rano jutros sa Jarinja, piše Kossev.

Na osnovu dokumenta, koji im je jutros izdat na prijelazu, navedeno da je razlog to što nije podnijet zahtjev za organizovanu posjetu.

Jedan od organizatora, Marko Jelić iz Nezavisne asocijacije studenata iz Beograda, rekao je za Kossev da oni godinama organizuju posjete manastirima i spomenicima na Kosovu. I da nikada nisu najavljivali posjete.

Kaže da su upoznati sa procedurama na prijelazima. I da su ih slijedili kada su stigli na Jarinje.

„Došli smo noćas oko tri sata. Rekli su nam da sačekamo. Oko osam časova jutros je došao tu službenik Kosovske policije i rekao da smo odbijeni da uđemo na teritoriju Kosova  zato što nismo najavili dolazak. I onda su nam dali neki papir gdje je pisalo to da smo odbijeni. Da imamo pet minuta da se vratimo na srpsku stranu, da tako kažem“, kazao je.

On je dodao da su dolazili gotovo na mjesečnom nivou. Putnici nisu samo iz Beograda, već i iz drugih mjesta u Srbiji, prenosi N1.

U dokumentima koji su im izdati, na ime jednog od organizatora, Dragana Kruplu, kao razlog navedeno je to što „nije podnijet zahtjev za organizovanu posjetu autobusa sa 83 putnika na RKS“. Te da mogu da ulože žalbu u roku od osam dana Sekretarijatu komisije Uprave za državljanstvo, azil i migracije MUP-a Kosova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...