DRAMA U BEČU: Državljanina BiH izbola partnerka nakon što ju je pijan napao

Ona nije imala drugog izbora nego da zgrabi nož i odbrani se

  • Hronika

  • 28. Apr. 2024  

  • 0

U bečkoj četvrti Favoriten državljanin Bosne i Hercegovine sinoć je napao svoju partnerku (42), austrijsku državljanku, koja ga je na kraju izbola nožem kako bi se odbranila.

Kako prenose austrijski mediji, sve se desilo sinoć oko 20 sati kada je bh.državljanin pijan upao u stan svoje partnerke, koja sa djecom živi u istoj zgradi. On ju je odvukao u svoj stan, seksualno zlostavljao, a zatim i fizički napao.

Ona nije imala drugog izbora nego da zgrabi nož i odbrani se. Nakon što ga je ranila, uspjela je da pobjegne iz stana.

Državljanin BiH je prijetio i drugom komšiji, koji je sve prijavio policiji, koja je odmah došla na lice mjesta. I državljanin BiH, kao i žrtva su odmah prebačeni u bolnicu, a nijedno nije životno ugroženo, piše Kronen Zeitung.

Cijeloj drami prisustvovala su i maloljetna djeca Austrijanke po koju su kasnije došli rođaci, a policija je o svemu obavijestila i Centar za socijalni rad. Istragu ovog nemilog incidenta preuzelo je Odjeljenje kriminalističke policije Beča, a bh.državljanin je odmah dobio zabranu prilaska žrtvi. I protiv Austrijanke će biti podnesena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, iako se radilo o samoodbrani.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...