"TO JE SVETA OBAVEZA...": Milo Đukanović oduševljen izjavom Joea Bidena...

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je kao snažnu poruku izjavu američkog predsjednika Joea Bidena da je član 5 iz osnivačkog sporazuma NATO alijanse sveta obaveza.

  • Regija

  • 15. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 0

Na NATO samitu, koji je održan jučer, predsjednik Biden kazao je da je Alijansa od ključne važnosti za američke interese. Biden je poručio da želi da Evropa zna da su uz nju Sjedinjene Američke Države.

Spomenuta odredba iz osnivačkog sporazuma NATO-a obavezuje sve članice da priskoče u pomoć i uzvrate ako bilo koja zemlja iz Alijanse bude meta oružanog napada.

- Veliki povratak prijatelja, partnera i saveznika. Snažna poruka predsjednika Bajdena: Posvećenost SAD-a članu 5 je čvrsta kao stijena i nepokolebljiva. To je sveta obaveza - napisao je Đukanović na društvenoj mreži Twitter.

- Želio bih da Evropa zna da su Sjedinjene Američke Države uz nju - poručio je predsjednik SAD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...