NIKŠIĆEVA TEORIJA ZAVJERE: Vakcine kojima vakcinišu građane BiH u Srbiji, platila je Federacija BiH!?

Nermin Nikšić, poslanik SDP-a, iznio je na sjednici Predstavničkog doma PSBiH navode, tačnije svoja saznanja iz diplomatskih krugova u vezi s vakcinama i njihovom nabavkom.

  • Mini market

  • 15. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 1

"Želim da se zahvalim onima koji su nam dali sadaku. Svjedoci smo i kolona koje idu u Srbiju da prime vakcinu. Ja želim da iskažem zahvalnost vlastima Srbije što nam je to omogućio. Ali, ja želim da se ispitaju navodi koje ću iznijeti. Bili smo svjedoci najave da ćemo u Federaciji imati kontingent od 100.000 ruskih vakcina. Navodno je tada Federacija Srbiji platila za isporuku vakcina. Rusija je upozorila da samo oni mogu naplaćivati te je sve obustavljeno pa je sada pronađeno solomonsko rješenje da se, navodno, da besplatno vakcinisanje za građane BiH kako bi se nadomirila ta sredstva. Malo zvuči nevjerovatno, ali mene ništa ne iznenađuje.

Smatram da javnost zaslužuje istinu. Ako je istina ovo što sam rekao, riječ je o licemjerstvu“, kazao je Nikšić.

Zoran Tegeltija kazao je da o ovoj temi ne zna ništa i da sumnja u istinitost navoda.

"Ne djeluje mi logično. Ono što mogu reći jeste da ćemo kroz diplomatku mrežu provjeriti to. O direktnim nabavkama vakcina koje nabavljaju entiteti, ja ne znam. Ali ćemo kroz diplomatsku mrežu provjeriti postoji li neka uplata za ruske vakcine", kazao je Tegeltija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...