PROPAO EKSPERIMENT VLADE TUZLANSKOG KANTONA: Nijaz Omerović podnio ostavku!

Novoimenovani direktor Osnovne škole Solina u Tuzli Nijaz Omerović podnio je ostavku, saznaje portal Istraga.ba.

  • Društvo

  • 15. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 0

Podsjećamo, imenovanje Nijaza Omerovića za direktora Osnovne škole Solina u Tuzli po odluci Vlade Tuzlanskog kantona izazvalo je vrlo negativne reakcije u javnosti. Omerović je imenovan po odluci Vlade Tuzlanskog kantona, koju čine Naša stranka, SDP, SBB i PDA.

Omerović je svojevremeno bio predsjednik Kantonalnog odbora Partije pravog puta Tuzlanskog kantona, koja je osnovana 2010. godine.

Ova stranka je označena kao "prva islamska partija" u BiH.

“To je mlada stranka, novoformirana politička organizacija koja se temelji na islamskim principima. To je prva islamska partija u BiH i naši principi se temelje na djelovanju na načelima Kur’ana i sunneta”, rekao je Omerović prilikom predizbornog gostovanja na RTV TK.

(SB/Istraga.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...